Hivatalos: Lewandowski három meccsre szóló eltiltást kapott

Robert Lewandowski három meccset lesz kénytelen kihagyni az Osasuna elleni kiállítása miatt. A lengyel csatár, miután megkapta a második sárga lapját, egy furcsa gesztust tett Gil Manzanóra utalva, aki ezt feljegyezte a jegyzőkönyvében, ennek is köszönhető, hogy ez a döntés született végül.

A Barça a 31. percben került emberhátrányba az Osasuna vendégeként. A lengyel a levegőben ütközött, amely során könyökkel arcon találta David Garcíát, amiért megkapta a második sárga lapját.

Miután ez megtörtént, és Gil Manzanónál hitetlenkedő gesztusokkal tiltakozott, Lewandowski gesztusokat téve távozott az öltözőbe, és egy olyan gesztust hagyott hátra, amely sok beszédet váltott ki: kezét az orrára tette, miközben a játékvezetőre mutogatott, ez mint később kiderült, csak súlyosbíthatott a helyzeten, amennyiben az indokolatlan könyöklés önmagában nem lett volna elegendő.

Lewandowski így többet „pihen” majd a világbajnokság után, hiszen december 31-én az Espanyol és január 8-án az Atlético Madrid elleni bajnokikat egészen biztosan kihagyja, az még viszont nem egyértelmű, hogy harmadik találkozó az a Real Betis elleni Szuperkupa (január 12) vagy a Getafe elleni bajnoki (január 22) lesz, amennyiben más sorozatban is letöltheti eltiltását, akkor az első forgatókönyv lép majd életbe.

***