Sikerül folytatni a 13 meccsből álló veretlenségi sorozatot?

Betis - Barcelona előzetes

Az FC Barcelona a Betis együtteséhez látogat szerda este. A találkozót a LaLiga 17. fordulójából halasztották el a Spanyol Szuperkupa miatt. A sors furcsa fintora, hogy a csapatok az említett torna elődöntőjében megmérkőztek egymással: rendes játékidő után 1-1, míg 120 percet követően 2-2 volt az állás, ezért tizenegyespárbajra került sor, amit a gránátvörös-kékek nyertek meg 4-2-re.

A katalánok minden sorozatot figyelembe véve már 13 összecsapás óta nem találnak legyőzőre, az utolsó vereségüket a Bayern München elleni hazai BL-meccsen (0-3) szenvedték el még október 26-án. A Ligában a Real Madrid elleni 3-1-es vereség (9. forduló) óta csak az Espanyol ellen (1-1) nem zsebelték be a három pontot, ebben a naptári évben pedig minden egyes találkozójukat megnyerték. A teljes képhez hozzátartozik az is, hogy ezeket a sikereket nem mindig domináns és/vagy meggyőző teljesítménnyel érték el, de akadt példa bőven ilyenre is, például a Szuperkupa-döntő. Az előző bajnoki fordulóban 1-0-ra győzték le a Gironát Pedri góljával, míg a Real Madrid csupán gólnélküli döntetlent ért el a Real Sociedad ellen, ezáltal öt pontra növelték az előnyüket a bajnoki riválissal szemben.

az említett veretlenségi sorozat, forrás: eredmenyek.com

A hazaik 31 ponttal, illetve 20 rúgott és 14 kapott góllal a hatodik, El-csoportkörös részvételt érő helyen állnak a bajnokságban, szóval az előző idényhez hasonlóan az európai kupaindulás kiharcolásáért küzdenek. Tavaly ősszel remekül szerepeltek az Európa-ligában, ugyanis 16 egységet gyűjtve csoportjuk élén végeztek az AS Roma, a bolgár Ludogorets, illetve a finn HJK előtt. A mostani szezonban minden sorozatot figyelembe véve 15 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség a mérlegük. A legutóbbi bajnoki fordulóban 0-1 arányban nyertek a Getafe vendégeként. Az együttes vezetőedzője, Manuel Pellegrini csupán egy játékosára (Juan Cruz) nem számíthat, szóval teljes kerettel készülhetnek.

A gránátvörös-kékeknél Dembélé nem bevethető sérülés miatt, míg Lewandowski és Ferrán Torres pályára léphetnek, ugyanis lejárt mindkettejük eltiltása. Az elején említett Szuperkupa-elődöntőben a Barcelona nem játszott jól, különösen a második félidőben nyújtott gyenge teljesítményt. Érdekesség, hogy a Betis az előző kettő Barça elleni sikerét (2021 decemberében, illetve 2018 novemberében) egyaránt a Camp Nouban aratta. Ezzel szemben a zöld-fehérek hazai bajnoki meccsen utoljára 2008 márciusában győzték le a katalánokat, azóta három döntetlen és nyolc vereség jött össze.

A Betis otthonában lejátszott meccsek eredményei 2008 márciusa óta, forrás: eredmenyek.com

A Barcelona védelmét minden bizonnyal Koundé, Araújo, Christensen, illetve Balde alkotják majd. A spanyol lapok mellett mi is arra számítunk, hogy a kezdőcsapatban ismét négy középpályás kap helyet, a támadók közül pedig Lewandowski és Raphinha kezdenek majd.

Real Betis – FC Barcelona
La Liga 17. forduló (elhalasztott mérkőzés)
Benito Villamarín, Sevilla
21.00
Vezeti: Ricardo de Burgos Bengoetxea

Real Betis: Rui Silva – Sabaly, Pezzella, Felipe, Miranda – Carvalho, Guido Rodriguez – Luiz Henrique, Canales, Fekir – Borja Iglesias

FC Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araújo, Christensen, Balde – Pedri, Busquets, De Jong – Raphinha, Lewandowski, Gavi