Xavi:”Ledolgozhatatlan az előnyünk a Madriddal szemben? Egyáltalán nem”

Xavi Hernández a Villarreal elleni, győztes La Liga mérkőzést követően válaszolt az újságírói kérdésekre. A 0-1 es győzelemmel 11 pontra növelték előnyüket, a második helyezett Real Madriddal szemben, ennek ellenére Xavi nyugalomra int, hiszen még nincs vége a szezonnak, és ez nem egy akkora előny ami ledolgozhatatlan lenne a „királyiak” számára. A katalánok trénere Ronald Araújot dicsérte, aki ma is góloktól mentette meg a csapatát, és a védelem vezére volt. Xavi elégedett, és örül a győzelemnek, azonban elismerte, hogy sokszor nem elég élesek, amikor az utolsó passzokról, vagy a lövésekről van szó, emiatt nem tudják lezárni idő előtt a mérkőzéseket.

Elégedett a győzelemmel

„Igen az vagyok. Ez egy nagyon nehéz pálya, a Villarreal megbecsüli a labdát, jók az egy-egy elleni párharcokban, magasan letámadnak és a labdabirtoklásra építenek. Megpróbáltunk kijönni hátulról. Sok helyzetet láttam, amikből végül nem lett gól, de próbálkoztunk. Az utolsó sikeres passz hiányzott és a gólhoz szükséges jó döntés. Ha nem zárod le időben a mérkőzést tudjuk mi jön, szenvedés egy nehéz pályán.”

A Villarreal stratégiája

„Arra számítottunk, hogy Chukwueze az elejétől a pályán lesz, végül nem így történt. A végén becseréltek plusz egy középpályást az egyenlítés érdekében. Nyitott mérkőzés volt a végéig, mindkét csapat folyamatosan támadott. Sok veszélyes akciót vezettünk azért, hogy minél előbb lezárjuk a meccset.”

A gól ismét egy, az ellenfél térfelén történt labdaszerzésből született

„Próbáljuk magasan letámadni az ellenfelet, hogy ne tudjon kitámadni, ebből próbálunk előnyt kovácsolni. Ma ez jelentette a győzelmet.”

A védelem jól teljesített

„A védelmünk Roberttel kezdődik, ez jól látható a pályán. Úgy távozunk, hogy a Villarrealnak nem voltak rendkívül veszélyes helyzetei, nem kaptunk gólt és a védelemben nem voltak rövidzárlatok. Ennek nagyon örülök.”

Araújo

„Ő egy kiemelkedő védő, minden hibát kijavít. Labdakezelésben ő fejlődött a legtöbbet a csapatból. De mindenkit szeretnék kiemelni, nagyon odaadóan játszottak, ezért is vártam sokáig a cserékkel. Csak a higgadtság és az utolsó passz hiányzott.”

Nagy az előnyük a Real Madriddal szemben

„Nem ledolgozhatatlan az előnyünk, még nagyon sok van hátra. De örülök, mert jó sorozatunk van. Nagyon jól alkalmazkodunk, komoly és szilárd csapatunk van.”

Szoros, szűken behúzott meccsek

„Elég lehetőséget dolgozunk ki ahhoz, hogy több gólt szerezzünk, de gyakran a csapat pontosságán múlik, hogy nem jön össze az utolsó passz, vagy a lövés, ilyenkor nem a megfelelő döntést hozzák meg. Volt néhány nagyon tiszta lehetőségünk, számbeli fölénynél is. Az eredmények ellenére egy támadó szellemű csapat vagyunk.”

Manchester United

„Nehéz megjósolni a dolgokat az európai porondon.”

Pedri

„A természetes pozíciójában játszott. Ahogy osztogatta a labdákat, és az az összjáték Roberttel a gólja előtt…Nagyon magas szintet képvisel.”

De Jong

„A kulcs az a bizalom, amit megadtunk neki. Boldog, jól érzi magát és nyugodtan játszik. A középpályán szenzációs.”