Xavi: „A pálya ártott nekünk, de ez nem mentség”

A La Liga 29. fordulójában a Barcelona Madridban 0-0-ás döntetlent játszott a Getafe vendégeként. A mérkőzést követően Xavi, a katalánok trénere kritikusan értékelt. A 43 éves tréner elmondta, hogy a pálya állapota gondot okozott a csapatnak, de ez nem lehet kifogás. Xavi beszélt Sergi Robertóról, a hiányzókról, a támadókról és a gólcsendről is.

270 perce gól nélkül, két kapufa és semmi több: Getafe – Barça 0-0

A fű állapota

„Fájt nekünk, de ezt tudtuk. Tegnap száraz pályán edzettünk, mert tudtunk erről a helyzetről. Nehéz így játszani, a labda nem jár ugyanúgy. Rossz a nézőknek, még a Getafénak is. Munir ellentámadásaiban sem gurult a labda. Ma ez érezhető volt, de ez nem mentség. Támadásban többet kell mutatnunk, de egy pontot szereztünk és látva a kellemetlenségeket, amiket elszenvedtünk, ez nem rossz. De vissza kell szereznünk az érzéseinket a záró etapra.”

Sergi Roberto

” Sergi érzett valamit a combhajlítójában. Holnap meglátjuk, reméljük, hogy nem túl rossz. Majd meglátjuk, hogy van-e sérülés. Jó szezonunk volt a bajnokságban, de nagyon fontos meccsek következnek. Megpróbáltuk, de nem a legjobb játékunkat játszottuk.” 

Hiányzók

„Jelenleg azt szeretném, ha visszatérnének az emberek. Nincs mentség, van egy nagyszerű csapatunk, amely tizenegy ponttal áll az élen. Ha vége a szezonnak, elemezni fogjuk, hogy mit rontottunk el.” 

Korai kezdés

„Hozzászoktunk, hogy nem nappal játszunk, inkább éjszaka. Ez tény. De most korán kellett. Erre is készülünk,mint a száraz fűre.” 

Nincs lőtt gól

„Ezek olyan pillanatok, amelyek megtörténhetnek a szezon során, de gólt sem kaptunk hosszú ideig.” 

Raphinha

„Nem fogok beszélni Raphinhával. Már többször elmondtam, hogy ilyen esetben az a jó, ha dühös valaki. Nem látok problémát abban, ha valaki ambiciózus.” 

Lewandowski

„Még mindig ő a legjobb góllövő a La Ligában.”