Raphinha: „Soha nem fogom azt gondolni, hogy a legjobb formában vagyok” | Ter Stegen: „Örülök a rekordomnak, de ez a csapattársaim nélkül nem lett volna lehetséges”

Rajtuk kívül még Christensen nyilatkozott, aki megszerezte az első gólját Barcelonában

A Barça a vártnál simábban nyerte meg a Real Betis elleni bajnoki mérkőzését, amely gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt. A mérkőzést követően a meccs legjobbja Raphinha nyilatkozott, aki elmondta, örül neki, hogy a góljával és gólpasszával győzelemhez segítette a csapatot, de az egyéni teljesítményével sosem lesz elégedett, Christensen boldog, hogy megszerezte az első gólját a csapatban, Ter Stegennek pedig megvan a 24. kapott gól nélküli mérkőzése a Ligában ebben a szezonban, amivel rekordot döntött, ez azonban az elmondása szerint a csapattársai nélkül nem jöhetett volna létre. 

Raphinha

Elismerően nyilatkozott Lamine Yamal történelmi debütálásáról. A brazil szélső kifejtette, hogy „én 15 évesen még a szomszéd csapatában játszottam”, hogy igazolja, hogy „hihetetlen, amit tett”. „Rengeteg tehetséggel rendelkezik, és nagyon közel volt ahhoz, hogy gólt szerezzen. Kár érte, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb meg fogja ezt tenni” – mondta a brazil szélső, aki a meccs embere lett.

A Spotify Camp Nouban aratott „fontos” győzelemről Raphinha azt mondta, neki és csapattársainak „reagálniuk” kellett a Rayo Vallecano elleni „nagyon kemény” vereség után: „A legutóbbi mérkőzés nagyon nehéz volt számunkra. Nem volt megfelelő a hozzáállásunk, és reagálnunk kellett. A győzelem és a szerzett gólok nagyon fontosak az önbizalmunk szempontjából. Soha nem fogom azt gondolni, hogy a legjobb formában vagyok, mindig úgy gondolom, hogy még fejlődhetek egy kicsit, de az, hogy egy góllal és egy gólpasszal segíthettem a csapatnak nyerni, az nagyon fontos számomra” – tette hozzá.

A szélső, aki megköszönte a szurkolók támogatását „az eső ellenére”, megünnepelte Ousmane Dembélé és Andreas Christensen visszatérését is a pályára: „Nagy szükségünk volt rájuk, nagyszerű, hogy visszatértek” – mondta.

Christensen 

A dán középpályás a Barça TV-nek nyilatkozott, és boldogságának adott hangot, miután megszerezte első gólját a Barça mezében: „Sokáig tartott, amíg megszereztem az első gólomat, de hihetetlen volt, hogy sikerült.”

A védő úgy vélte, hogy „nagyon fontos volt reagálni” a Vallecasban elszenvedett vereség után, és ugyanilyen koncentrációt kért a csapattól következő mérkőzésekre: „Visszanyertük a pozitív érzéseinket. Lehet még javulni, de jó úton járunk. Továbbra is azt kell tennünk, amit tudunk, és nem szabad az előnyünkre gondolnunk. A munka még nem ért véget” – mondta a Barça bajnoki esélyeiről.

Ter Stegen

Végül Marc-André ter Stegen nyilatkozott a pálya széléről, aki a 24. kapott gól nélküli mérkőzését hozta le a La Ligában ebben a szezonban, ezzel most már neki van a legtöbb ilyen találkozója egy adott idényben a spanyol bajnokságban a klub történetében, megelőzve Claudio Bravót (23). Elmondta, hogy a rekord „különleges”, és „nagyon boldoggá teszi”, de csapattársai nélkül ennek nem lenne létjogosultsága: „Mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a bajnokságot. Kedden újabb mérkőzésünk lesz, és szükségünk van a három pontra. Örülök a csapatnak, megérdemeltük ezt a győzelmet. Még nincs vége, de minden rajtunk múlik” – tette hozzá.

***