Mérkőzés utáni nyilatkozatok: Ter Stegen, Roberto, Busi, Alba: „Visca el Barça és Visca Catalunya!”

A Barcelona egy remek mérkőzéssel búcsúztatta stadionját és két klasszis, korszakos játékosát, miután győzelmet aratott a Mallorca ellen, a LaLiga 37. fordulójában. A mérkőzés után érzelmes nyilatkozatokat és búcsúbeszédeket hallhattunk. Ter Stegen örömmel beszélt Francisco Liaño rekordjának beállításáról, de szomorú is volt a Barcelona két ikonjának távozása miatt. Sergi Roberto büszkén állt a kamerák elé, miután lecserélésekor Busquets neki adta át a kapitányi karszalagot. Azt nyilatkozta, hogy Alba és Busi is nagy hatással volt a pályafutására, mindketten folyamatosan segítették. A két klublegenda érzelmes beszédet tartott a mérkőzést követően.

Ter Stegen

„Ez egy szomorú nap. Rengeteg mérkőzést játszottunk itt, a Camp Nou az otthonunká vált. Nagyon fájó elbúcsúzni két olyan társtól, mint Busi és Alba, akik rendkívül fontosak voltak a karrieremben. Nekik és a családjaiknak is a legjobbakat kívánom.”

Ter Stegen a mai napon beállította Francisco Liaño rekordját a gól nélküli mérkőzések teintetében, amit a spanyol kapus a 93/94-es szezonban ért el. A német hálóőr 26 mérkőzésen nem kapott gólt ebben a szezonban, erről így nyilatkozott: „A számokra tekintve ez ez év nagyon különleges volt, mondhatni történelmi. Nagyon jól éreztem magam ebben a szezonban, és nagyon örültem a csapattársaimnak is. Büszkévé tesz, hogy a Barcelonában játszva érhettem el ezeket az eredményeket. Őrületes, hogy megvan a 26 gól nélküli mérkőzés. Nagy boldogsággal tölt el, mert nehéz volt eljutni idáig. Az utolsó mérkőzéseken szenvedtünk a védekezés tekintetében, de végül kifizetődött a kemény munka. Most az a feladatunk, hogy ezt is túlszárnyaljuk, ha már ezt elértük, meg kell próbálnunk. Ez nem az én célom, hanem az egész csapaté. El kell ismernem, hogy sokkal nyugodtabb vagyok így, hogy beállítottuk a rekordot, az ellenkezőjét nehezen dolgoztam volna fel.”

Sergi Roberto

„Örökké emlékezni fogok arra, amikor Sergio átadta a karszalagot. (Busquets lecserélésekor Robertónak adta át a kapitányi karszalagot – a szerk.) „Most eljött az idő, hogy én legyek az elsőszámú kapitány. Mindig nagy büszkeséggel töltött el, hogy a kapitányok közé tartozhatok, most el sem tudom mondani mit érzek.”

„Úgy készültünk a mérkőzésre, hogy tudtuk Busi, Jordi és a Camp Nou méltó búcsút érdemelnek. Nagyon fontos játékosai voltak a klubnak, és személy szerint nekem is rengeteget segítettek. Amióta felkerültem az első kerethez mindig számíthattam rájuk. Biztos vagyok benne, hogy pár év múlva találkozunk még itt, a Barcelonánál.”

Jordi Alba (Nyilatkozat a Barça TV-nek)

„Ez egy nagyon különleges nap volt, tele érzelmekkel. Egész héten áradt felém a szeretet az emberektől. Boldog vagyok, emelt fővel távozom. Ez egy nagyon emlékezetes nap. Mi lehet annál jobb, hogy egy olyan baráttal távozom, mint Busi, aki nálam is „nagyobb” történelmet írt. Sok évig voltam a klub kötelékében, és sosem fogom elfelejteni ezt a búcsút. Emlékezni fogok arra a támogatásra amit kaptam a jó és a rossz időkben.”

„A feleségemmel mindketten zokogtunk. Néztük a videókat, az emberek reakcióit… Nehéz hét volt, mert annyi mindent élt át az ember, jó és rossz dolgokat is… A klub nagyon jól bánt velem, amit nagyon köszönök. És köszönet a szurkolóinknak is, akik mindig velünk voltak a nehéz pillanatokban. Nagyon sajnálom, hogy eljött a vége, de ilyen az élet. Mindenkinek a legjobbakat kívánom, és biztos vagyok benne, hogy a klub fényes jövő előtt áll.”

„Nem volt egyszerű ez az év. 10 szezonon keresztül mindig játszottam, szóval nehéz volt. De ennek ellenére hasznosnak éreztem magam, és egy olyan dologra is koncentrálhattam, amit előtte talán kicsit elhanyagoltam, ez pedig az volt, hogy segítettem a társaimat az öltözőben. Szóval örülök annak, ahogy a dolgok alakultak, és a búcsú egészen különlegesre sikeredett. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd engem fog felállva ünnepelni a Camp Nou közönsége.”

A katalánok legendája a pályán tartott beszédében megemlékezett Tito Vilanováról is: „Szeretnék megemlékezni egy nagyon különleges emberről, Tito Vilanováról, aki 2012-ben leigazolt.”

Sergio Busquets (Pályán mondott búcsúbeszéd – a szerk.)

„Szeretnék köszönetet mondani az összes mostani és volt játékostársamnak, akik mellettem voltak ezen az utazáson, az utóbbi években. Az összes edzőmnek, a stábtagoknak és munkatársaknak, akik mindent könnyebbé tettek számomra. És nektek, szurkolóknak. Megtiszteltetés volt itt játszani. Köszönetet szeretnék mondani a családomnak, akik mindig támogattak, és csak jót kaptam tőlük. Szeretlek titeket, nagyon boldoggá tesztek.”

„Kiskorom óta arról álmodtam, hogy egyszer majd itt játszhatok. Mindeközben folyamatosan követtem a meccseket. Az érzést, hogy a világ legjobb klubjának tagja vagyok soha nem fogják elvenni tőlem. A klub tagja vagyok, de szurkoló is egyben. A gyerekkori álmom teljesült, sőt a valóság túlszárnyalta azt, hiszen rengeteg címet nyertünk és fontos tagja lehettem életem klubjának.”

„Most is mi vagyunk a világ legjobb klubja, a legjobb stábbal, játékosokkal és szurkolókkal, hamarosan pedig egy méltóbb stadionunk is lesz.”

„Most elmegyek, de nem örökre. Biztos vagyok benne, hogy még látjuk egymást! Köszönök mindent. Visca el Barça és Visca Catalunya!”

https://www.youtube.com/watch?v=3XuIM_ztlYc