Rafa Yuste: „Félix esetleges érkezése? Erről Xavinak és Decónak kell döntenie”

Az alelnök a Cádíz előtti bajnokit megelőzően nyilatkozott

Rafa Yuste a Movistar La Liga TV-nek beszélt a Barça-Cádiz bajnoki előtt. Az alelnököt Joan Felix kijelentéseiről kérdezték, amelyben kifejezte csodálatát az FC Barcelona iránt, és ambícióját, hogy ott játsszon: „Büszkeséggel tölti el a klubot, hogy egy olyan játékos, mint Joao, egy kiváló játékos, ide akar jönni, de ezt Decónak és Xavinak kell eldöntenie” – mondta.

Yuste kifejtette, hogy bízik abban, hogy a csapat minden játékosa hamarosan regisztrálva lesz: „A Gamperen azt mondtam, hogy hamarosan jó hírekre számíthatnak majd a szurkolók, és most is azt mondom, hogy az egész csapat be lesz nevezve.”

Azzal kapcsolatban, hogy a mindössze 16 éves Lamine Yamal a kezdőcsapatban kapott helyet Yuste hagyott egy üzenetet: „Minden jót kívánok számára. Megvan benne a képesség, hogy nagyszerű játékos legyen” – mondta.

Joao Cancelo egyre közelgő érkezése kapcsán Yuste úgy nyilatkozott, hogy „ez egy másik téma, ami az asztalon van, de ez az edzői stábon múlik.”

Egy olyan saját nevelésű csatárról pedig, mint Ansu Fati, akinek a nyáron a távozásáról szóltak a pletykák, Yuste pontosan Xavi Hernández szavaira utalt: „Vállalom Xavi szavait Ansuval kapcsolatban. Az edző nagyon bízik Ansuban, ő egy olyan játékos, aki a La Masián pallérozódott, és ez büszkeséggel tölt el minket” – mondta.

Ami a Montjuïc-i debütálást illeti, Yuste kiemelte: „A Montjuic egy időre az új otthonunk, és reméljük, hogy a klub minden sociójának otthona lesz, mielőtt visszatérünk a Camp Nouba. A Montjuic a nagyszerű 1992-es évet idézi.”

Végül gratulált a spanyol válogatottnak a női világbajnokság megnyeréséhez: „Egy nagy gratulációt küldök a spanyol válogatottnak a világbajnokság megnyeréséért. Sok Barça-játékos volt érdekelt a fináléban, de ez az egész spanyol futball sikere.” – zárta mondandóját.

***