Játékos-nyilatkozatok – Gavi: „Álomszerű, hogy lejátszottam a 100. mérkőzésem a Barçával”

A Barcelona a La Liga negyedik fordulójában küzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot Pamplónában. Az Osasuna ellenni sikert követően Gavi, Kounde, valamint Iñigo Martínez nyilatkoztak a pálya széléről. Gavi a 100. mérkőzését játszotta gránátvörös-kék mezben, ennek kapcsán elmondta, hogy egy álma vált valóra. Kounde azt nyilatkozta, hogy fontos volt nyerniük a válogatott szünet előtt, illetve úgy látta, hogy a Lewandowski ellen elkövetett szabálytalanság valóban büntetőt ért. Iñigo Martínez biztosított mindenkit, hogy mindegy, hogy a padon ül, vagy a pályán van segíteni fogja a csapatot és küzdeni fog a csapatba kerülésért.

Gavi

„Ezt a mérkőzést két éve elvesztettük volna, ez az egyik dolog, amiben a mester segítségével sokat fejlődtünk az utóbbi időkben. Képesek vagyunk győzni nehéz terepen is. Az előző két szezonban mindenben előreléptünk egy kicsit, de a legfontosabb talán az, hogy mindig nyerni akarunk, harcolni és begyűjteni a győzelmet.”

Az El Sadar Stadionról így nyilatkozott: „Ez mindig nehéz terep és létfontosságú, hogy győzni tudtunk.”

A 19 éves spanyol lett a legfiatalabb játékos, aki elérte a 100. mérkőzését a Barcelona színeiben, Bojan Krkićtől vette el ezt a rekordot: „Álomszerű, hogy elértem a 100 mérkőzést a Barçával. Büszke vagyok.”

Kounde

„Itt mindig nehéz dolgunk van, mert az Osasunát remek játékosok alkotják, akik nagy intenzitással játszanak, valamint a szurkolók által teremtett hangulat is nagyon érezhető. Fontos volt, hogy a válogatott szünet előtt győzni tudjunk.”

A Lewandowskival szemben elkövetett szabálytalanságot így látta: „Ott helyben úgy láttam, hogy büntetőt ért. Nem néztem a visszajátszásokat, de nekem annak tűnt.”

João Félix és João Cancelo kapcsán is nyilatkozott: „Nagy segítségünkre lesznek. Két nagyon jó játékosról beszélünk, akik sok tapasztalatot szereztek magasan jegyzett együtteseknél. Sokat fognak hozzátenni a csapat támadójátékához, nagyon karakteres labdarúgók.”

Iñigo Martínez

„Amióta megérkeztem, tudom, hogy nehéz lesz bekerülnöm a kezdőbe, de én olyan vagyok, hogy sosem adom fel a harcot és akár a padon ülök, akár a pályán vagyok, azon leszek, hogy a csapat segítségére legyek.”