Pedri: ,,Amikor sérült vagy, akkor értékeled jobban, hogy mit jelent egészségesnek lenni” | NYILATKOZATOK

Real Sociedad - Barcelona játékos-nyilatkozatok

Zsinórban negyedik mérkőzésén kapott lehetőséget kezdőként Iñigo Martínez szombat este a Real Sociedad ellen. Ezúttal Koundé párjaként szerepelt a védelem közepén. Ter Stegen kapott gól nélkül és hat védéssel hozta le a találkozót, Pedri pedig visszatért még a nyáron elszenvedett sérüléséből. Most az ő nyilatkozataik következnek.

Iñigo Martínez

A mérkőzésről

,,Nehéz volt, mert tudtuk, hogy a Real egy jó futballt játszó csapat. Tudtuk, hogy emberenként egyesével fognak minket letámadni, de mégis nehéz volt. A labdarúgás a gólszerzésről szól, nekünk pedig több helyzetünk volt az utolsó 10 percben, mint előtte az egész mérkőzésen.”

A hazai szurkolók nem fogadták meleg szeretettel

,,Fáj, mert számomra ez egy különleges pálya, de megértem. A Realtól való távozásom nem volt éppen felhőtlen. Úgy tűnik, hogy az Anoeta még mindig nem felejtette el a távozásomat.”

Xavi papírra vetett néhány instrukciót

,,Igen, sok dolog volt, amikre nem emlékeztem, hogy mit mondott. Nem tudtam, hogy mit mondjak a csapattársaimnak.”

Ter Stegen

A mérkőzésről

,,Jó érzéseink vannak így a végére, voltak pillanatok, amikor mi domináltunk, de ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Habár nem játszottunk jól, de örülünk a három pontnak.”

Ez volt a nyolcadik clean sheetje ebben a szezonban

,,Örülök, hogy nem kaptunk gólt, ez a cél. Ki fogunk adni magunkból mindent a válogatott szünet előtt. Küszködtünk az elején, megtudtuk milyen szenvedni, végül eljutottunk a clean sheetig, úgy pedig minden könnyebb, ha szerzünk is egy gólt. Ők (a Real Sociedadra gondol — a szerk.) nagyon jó meccset játszottak. 

Elismerte a szerencsés győzelmet

,,Ahogy játszottak amiatt nagyon szoros volt a mérkőzés. Nagyon kicsi szerencsével tudtuk csak megnyerni a meccset. Nem tudom, hogy ez megérdemelte, de nagyon örülünk.”

Pedri

A mérkőzésről

,,Ezek azok a meccsek, amiket lehet élvezni, plusz még ott volt ez a VAR-dolog is… de nagyon örülök a győzelemnek és hogy újra játszhattam.”

Augusztus 24. után lépett újra pályára

,,Nagyon vártam már, hogy játszhassak. Amikor sérült vagy akkor értékeled jobban, hogy mit jelent egészségesnek és játékra alkalmasnak lenni. Most itt az ideje lépésről lépésre visszarázódni a ritmusba.”

Reakció Xavi szavaira

Xavi: „Múlt héten nem érdemeltünk vereséget és kikaptunk, most nem érdemeltünk győzelmet és nyertünk”

,,Büszke vagyok erre, és próbálok mindig a csapat segítségére lenni. Nem játszottunk valami nagyszerű meccset, mert nagyon hiányzott belőle a ritmus, de boldogok vagyunk.”