Mérkőzés utáni nyilatkozatok – De Jong: „A hosszú kihagyás miatt nem voltam elég összeszedett”

Az FC Barcelonának a bajnokság 14. fordulója nem hozott győzelmet, a katalánok 1-1-es döntetlent értek el a Rayo Vallecano otthonában. A mérkőzés legjobbjának választott Frenkie de Jong azt nyilatkozta, hogy nem voltak elég összeszedettek, de folytatniuk kell a kemény munkát, mert hisznek a projektben. Saját játékával kapcsolatban is kritikus volt, elismerte, hogy nem volt elég éles, ami a hosszabb kihagyásnak tudható be. Iñaki Peña is mikrofon elé állt. A spanyol hálóőr örült, hogy játékpercekhez jutott, de sajnálta a bekapott gólt. A katalánok Unai López gólja után lest reklamáltak, de Iñaki csak annyi nyilatkozott, hogy ezt a kapuból ő nem tudta megítélni.

Frenkie de Jong

Most sem tudtak nyerni a Vallecasban

„Nem játszottunk jól, nem voltunk a megfelelő szinten. Folytatnunk kell a kemény munkát. Jó csapatunk van, a projekt remek, de kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk. Sok a sérült a keretben, de a szezonból még sok van hátra, képesek leszünk felállni.”

A sérülések miatt nem elég kiegyensúlyozott a játék

„Ez minden játékost érint, a szezon kezdete óta sok a sérült. Én magam sem voltam elég éles a hosszú kihagyást követően. A következő héten oda kell tennünk magunkat.”

Keményen hajtottak, de nem jött a gól

„Mindenki beleadta amit tudott, de a labdabirtoklás tekintetében nem voltunk jók.”

Iñaki Peña

Felemás érzések a mérkőzéssel kapcsolatban

„Egyéni szinten örülök, hogy játékpercekhez jutottam. Az első félidő sokba került a csapatnak. A gól nagyon sajnálatos. Váratlanul ért minket, későn ébredtünk, de a második félidőben a Rayo kapuja előtt zajlott a játék, ahogy terveztük. Szerintem a második játékrészben jól teljesítettünk, tudtuk, hogy ez egy olyan pálya, ahol szenvednünk kell.”

Unai López gólja

„Azt mondták, hogy az első beadásnál leshelyzet volt, de ezt a kapuból nehéz megítélni.”