Ter Stegen, Sergi Roberto és Raphinha is visszatérhet hétvégén!

Hárman most, hárman pedig még február vége előtt visszatérhetnek a sérültek közül

Nagyon fontos hét vár Xavi Hernández Barcelonájára, amely egyszerre három játékost is visszakaphat a gyengélkedőről, kihasználva, hogy nincs hétközi meccs.

Az edzői stáb számára a legjobban várt visszatérés Marc André Ter Stegené. A német kapus november 12-én, az Alavés ellen játszott utoljára a Montjuïcon (2-1), a német a válogatott edzőtáborából viszont néhány nappal később, hátfájdalmakkal küszködve tért vissza. Több sikertelen kísérlet után, hogy visszatérjen a játéktérre, Ter Stegen a klub orvosaival konzultálva úgy döntött, hogy megműtik a derekát. A német kapus összesen három hónapja nem lépett pályára, és összesen tizenhét mérkőzést hagyott ki: tíz bajnoki, két Bajnokok Ligája-, három kupameccset és két Szuperkupa-meccset.

Helyettesének, Iñaki Peñának nem volt könnyű dolga. Bár egyik vereségért sem ő volt a hibás, igaz, hogy egyetlen meccset sem az ő védéseinek köszönhetően nyertek meg. Sőt, a Barcelona jelentősen megnövelte a kapott gólok arányát a második számú kapus jelenlétével, aki 17 meccsen 32 gólt kapott.

Ter Stegen visszatérése kétségtelenül nagyon nagy hír, hiszen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza már a küszöbön áll, és a csapat még a LaLigában sem adta fel a harcot a bajnoki trófeáért, annak ellenére, hogy jelenleg nyolc pont a hátránya a listavezető Real Madriddal szemben.

Minden jel arra utal, hogy a német kapus a Granada ellen már a kezdőcsapat tagja lesz, hogy minél hamarabb felvehesse a ritmust, figyelembe véve, hogy két hét múlva a Napoli elleni mérkőzés következik.

De nem Ter Stegen lesz az egyetlen játékos, akire Xavi hétvégén már számíthat, hiszen várhatóan Raphinha és Sergi Roberto is bevethető lesz. A brazilnak mindenesetre nem lesz könnyű dolga, hogy visszakerüljön a kezdőcsapatba, hiszen előtte ott van a csúcsformában lévő Lamine Yamal.

Így már csak öt sérült van a katalánok gyengélkedőjén: közülük kettő (Gavi és Baldé) csak a következő szezonban térhet vissza, míg a másik három (Joao Félix, Ferran és Marcos Alonso) még február vége előtt.

***