Vitor Roque: „A kiállításom? Azt mondta a játékvezető, lehet, hogy Brazíliában ez nem szabálytalan, de itt igen”

Vitor Roque nem léphet pályára vasárnap a Granada ellen. A fellebbviteli bizottság ezen a pénteki napon elutasította az FC Barcelona által benyújtott fellebbezést, amelyet a Vitoriában kapott második sárga lapja miatt nyújtott be. Így a brazil nem folytathatja remek sorozatát, miután az elmúlt két mérkőzésen gólt szerzett. Az MD-nek adott exkluzív interjújában Tigrinho kifejti érzéseit ezzel a döntéssel kapcsolatban, és elárulja, hogy mit mondott neki Martínez Munuera játékvezető, amikor kiállította őt Vitoriában. 

A fellebbviteli bizottság is elutasította a Barça fellebbezését, így nem játszhatsz a Granada ellen, mit gondolsz?

„Úgy gondolom, hogy a sárga lap igazságtalan volt, legalábbis a második, de most le kell töltenem a büntetésemet. A játékvezetők így döntöttek. A Barça mindenféleképpen megpróbált fellebbezni, így nincs más választásom, mint letölteni az eltiltást és felkészülni a következő mérkőzésre.”

A pályán nagyon meglepettnek tűntél, amikor a játékvezető kiküldött téged. Értettél valamit abban a pillanatban?

„Az elején nem értettem, ez egy olyan szituáció volt, amikor a védő becsúszva érkezett az irányomba, és amikor megláttam, megpróbáltam elfordítani a lábam, hogy ne találjam el. Azonban a játékos elkezdett kiabálni és a játékvezető felmutatta nekem a sárga lapot.”

A játékvezető adott magyarázatot?

„Azt mondta nekem, hogy „itt nem úgy mennek a dolgok, mint Brazíliában”. Azt mondta, hogy Brazíliában ez lehet, hogy nem szabálytalanság, de itt igen, én pedig csak tiszteletben tartottam a döntést, és elhagytam a pályát.”

Látva ezt a döntést és azt, hogy a fellebbezésnek nem lett eredménye, megérted az elnököt, aki nincsen jó véleménnyel erről az esetről, és Xavit, aki azt mondta, hogy a Barçát a „Negreira-ügy” miatt büntetik?

„Egy kicsit megértem őket, én is szomorú voltam a döntés miatt, de most már eleget kell tennem a szankciónak, és maximálisan fel kell készülnöm, hogy a legjobbamat nyújthassam a következő mérkőzéseken.”

Jobban bosszant az, hogy nem léphetsz pályára a Granada ellen, miután az elmúlt két meccsen két gólt szereztél?

„Igen, természetesen, mert szerettem volna a pályán lenni, hogy segítsem a csapattársaimat, ahogy eddig is tettem, de most meg kell őriznem a nyugalmamat és tovább kell dolgoznom.”

***