Ter Stegen és Raphinha ismét a fedélzeten: Barça – Granada előzetes

Az FC Barcelona a Granada együttesét fogadja vasárnap este, a La Liga 24. fordulójában. Ebben a körben a második helyezett Girona 4-0-ra kapott ki a Real Madrid vendégeként, tehát a Barça győzelem esetén három pontra közelítené meg Míchel csapatát. A vendégek nagyon nem állnak jól, csupán a még nyeretlen Almeriát előzik meg és nyolc pontra vannak a bentmaradást jelentő 17. helytől, viszont az előző négy Barcelona elleni meccsükön nem kaptak ki.

A vendégek mérlege két győzelem, hat döntetlen, tizenöt vereség, illetve 23 szerzett és 45 kapott gól. A bajnokságban csupán a Cádizt (2-0) és a Mallorcát (3-2) tudták megverni. Ráadásul mindkét győzelmüket hazai pályán aratták, tehát idegenben még nem nyertek, sőt, csak egy döntetlent értek el tíz vereség mellett vendégként. A nagyon gyenge eredmények miatt november végén menesztették a kispadról Paco Lopezt, akinek a helyét Alexander Medina vette át. Az új edzővel kilenc mérkőzésen öt pontot szereztek. A helyzetüket nem segíti, hogy a januári átigazolási időszakban távozott Bryan Zaragoza, aki a csapat egyik legeredményesebb (6 találat és 2 gólpassz) és legjobb játékosa volt. Medina öt játékosára (Boyé, Raúl Fernández, Piatkowski, Villar és Vallejo) nem számíthat sérülés vagy eltiltás miatt.

A Granada eredményei Alexander Medinával, forrás: eredmenyek.com

A gránátvörös-kékek megnyerték a legutóbbi két meccsüket, az Osasunát 1-0, az Alavést pedig 1-3 arányban múlták felül. Egyik találkozón sem sziporkázott a csapat, de a kapura veszélyesesebben futballozott és megérdemelten győzött. Az Alavés ellenében Lewandowski 543 perc után ismét betalált bajnoki mérkőzésen, Vitor Roque pedig megszerezte a második gólját csereként beállva, majd később kiállították és mivel nem törölték utólag a második sárga lapját, nem léphet pályára ezen az összecsapáson. A brazil támadó mellett Balde, Gavi, Marcos Alonso, Ferran Torres, Sergi Roberto valamint Joao Félix nem bevethető, de legalább Ter Stegen és Raphinha felépült, valószínűleg mindketten bekerülnek a keretbe.

A Rayo Vallecano mellett a Granada a másik olyan spanyol csapat, amelyet még nem sikerült megverni Xavi irányításával, az eddigi kettő alkalommal döntetlen született. Ebben az idényben a bajnokság 9. fordulójában találkoztak egymással a felek, a végeredmény 2-2 lett, a korábban említett Bryan Zaragoza duplázott, a Barcelona részéről Lamine Yamal és Sergi Roberto szerzett gólt.

Egymás elleni eredmények a 2016/17-es idény óta, forrás: Transfermarkt

FC Barcelona – Granada
La Liga, 24. forduló
Montjuïc, Barcelona
21.00, Spíler 2
Vezeti:
Miguel Ortiz

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo – Christensen, De Jong, Gündogan, Pedri – Yamal, Lewandowski

Granada: Batalla – Ricard, Bruno Méndez, Miquel, Neva – Sergio Ruiz, Hongla, Gumbau – Pellistri, Arezo, Melendo

***