Raphinha: „Magunk között tudtuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy változtassunk a dolgokon”

"A végsőkig harcolni fogunk. Nem adjuk fel, amíg a LaLiga véget nem ér." - mondta

A Barcelona egy küzdelmes, mindkét csapat számára számos lehetőséget kínáló, de nagyon szoros találkozón múlta felül a Las Palmast. Raphinha gólja volt az este egyetlen találata, de nem ez volt az egyetlen gól a meccsen. A brazil játékos, aki a meccs legjobbja is lett, így beszélt az első félidőben vitatható körülmények között érvénytelenített góljáról: „Azt hiszem, az első gólom szabályos volt, nem tudom, miért vették el.”

A Montjuïcban nyújtott remek teljesítménye után a katalánok támadója kiemelte ennek a győzelemnek a fontosságát, és áttekintette csapata helyzetét a bajnoki versenyfutásban: „Ez három fontos pont. A végsőkig harcolni fogunk. Nem adjuk fel, amíg a LaLiga véget nem ér” – mondta a korábbi Leeds-játékos.

A Las Palmas egy olyan csapat, amely szereti birtokolni a labdát, amely nem fél, nincsenek komplexusai, és ez részben annak köszönhető, hogy edzőjük Xavier Garcia Pimienta, aki a La Masián nevelkedett: „Tudtuk, hogy milyen erőt képviselnek. Remekül játszottunk, és tudtuk, hogy a gólnak jönnie kell.” – mondta Raphinha.

A Las Palmas ebben a szezonban harmadjára nem tudta magasabb százalékban birtokolni a labdát az ellenfelénél a Ligában. Ez már megtörtént velük az Athletic Club és a Barça ellen a csapatok első idei találkozása alkalmával, és szombaton is,  így ez az a két csapat, amelyiknek sikerült ezt elérnie.

A Barça játékosa végül hangsúlyozta, hogy egyértelmű változtatásokat kellett végrehajtaniuk ahhoz, hogy megfordítsák a helyzetüket, és ezt meg is tették: „Magunk között tudtuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy változtassunk a dolgokon”. A Barcelona azóta nem kapott ki, hogy Xavi január 27-én bejelentette, hogy a nyáron távozik.

***