Ter Stegen visszatérésével a csapat védekezése is feljavult

Immár öt meccs óta nem kapott gólt a csapat a spanyol bajnokságban

A Barcelona a legutóbbi bajnoki címét Ter Stegen egész szezonban nyújtott remek teljesítményének is köszönhette. Az idei szezon viszont nem úgy indult, ahogyan azt sokan várták, és a Barcelona olyan ütemben kapta a gólokat, amire gyakorlatilag évek óta nem volt példa. Ter Stegen a sérülését követően azonban visszatért a legjobb formájához, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a katalánok fellépjenek a bajnoki tabella második helyére.

A szezon elején a Barcelona az első két meccsén (a Getafe és a Cádiz ellen) egyaránt kapott gól nélkül maradt, majd egy olyan negatív sorozatba kezdett, amelyben nyolc meccsen tizenegy gólt kapott. Ter Stegen ezután kezdte a hátproblémák jeleit mutatni, és végül úgy döntöttek, hogy jobb lenne, ha műtéten esne át, hogy megoldják ezt a régóta fennálló problémáit.

Ennek következtében három hónapig Iñaki Peña védte a csapat kapuját, eleinte még jól, de aztán több, a kapus gyengébb teljesítményén is túlmutató tényező miatt a csapat decembertől kezdve egészen az elmúlt hónapig nagyon gyenge pillanatokat élt át, különösen a védelem stabilitásának a hiánya miatt.

Ter Stegen visszatérése azonban megnyugvást hozott és a védelem teljesítményének feljavulását is lehetővé tette, ennek is köszönhető, hogy a Barcelona immár öt egymást követő La Liga-mérkőzésen – UD Las Palmas, Atlético, Mallorca, Athletic Club és Getafe – nem kapott gólt. Ezek a meccsek, plusz a Ter Stegen legutóbb kapott gólja (Aspas, február 17) óta eltelt idő, összesen 493 percet tesznek ki anélkül, hogy a német hálóját bevették volna.

***