Laporta felrobban: „Ez nem lehet!”

Több szemtanú szerint a katalán klub elnöke többször is kiabálni kezdett a páholyban, kifejezve nem túl jó véleményét a csapat játékával kapcsolatban.

Ritkán lehetett látni Joan Laportát annyira dühösnek és boldogtalannak, mint szombat este. A katalán klub elnöke a Girona elleni 4-2-es vereséggel záruló meccs során még odáig is elment, hogy a meccs alatt nyilvánosan kifejezte dühét, többször és mindenféle gátlás nélkül a következőket kiabálta: „Ez nem lehet!” Több szemtanú is hallotta Laportát, aki a mérkőzés után percekig a vezetőség több tagjával beszélt a páholyban. Köztük volt Deco, Rafa Yuste, Enric Masip és Alejandro Echevarría is, utóbbinak nincs konkrét pozíciója a klubon belül, de ő az elnök legnagyobb bizalmát élvező személy.

Úgy tűnt, hogy a gránátvörös-kékek első emberének haragja még tovább fokozódott, de a jelenlévő szemtanúkat, köztük néhány újságírót felszólították, hogy hagyják el a területet. A ‘Mundo Deportivo’ azt állítja, hogy a klubnál dolgozó emberek teljes mértékben megerősítették azt, hogy Laporta ezeket a szavakat használta, de hozzátették, hogy ez egy természetes reakció volt a vereség után, mivel Laporta „ki volt akadva.”

A klubnál senki sem tudja biztosan kijelenteni, hogy nem lesz 180 fokos fordulat az tervezésben, ha a csapat nem végez a második helyen, amely pozíció lehetővé tenné, hogy részt vegyen a spanyol Szuperkupa következő kiírásában és minimum 8 millió euró bevételre szert tegyen ezáltal. Jelenleg a második helyezésen kívül bármilyen más forgatókönyv kinyithatja Pandora szelencéjét a Barçánál, teljesen kiszámíthatatlan következményekkel.

***