A Barça idén csupán kétszer tudott zsinórban négyszer győzni a Ligában, most is erre lenne szükség

Következik a bajnoki versenyfutás véghajrája

Az FC Barcelona fő célja a szezon hátralévő részében az, hogy a hátralévő négy bajnoki mérkőzését megnyerje, és megpróbálja megszerezni a második helyet. Miután szombaton a Montiliviben kikapott, ahogyan Xavi is fogalmazott, átadták a második helyet a Gironának. A katalánok szeretnék visszaszerezni azt, ehhez azonban mind a négy hátralévő bajnoki mérkőzését meg kell nyerniük. A Real Sociedad, az Almería, a Rayo Vallecano és a Sevilla lesz a Barcelona utolsó négy ellenfele.

Zsinórban négy sikerre lenne tehát szüksége a gránátvörös-kékeknek ehhez, ebben a szezonban azonban mindössze két olyan sorozat volt, amelyben négy egymást követő győzelem született. Az első, amely végül öt győzelemmel zárult, a szezon elején jött össze. A Getafe elleni gól nélküli döntetlen után a Barça a Cádizt (2-0), a Villarrealt (3-4), az Osasunát (1-2), a Betist (5-0) és a Celtát (3-2) is legyőzte.

A másik precedens megtalálásához nem kell olyan messzire visszamenni az időben, márciustól kezdve április elejéig szintén volt egy ilyen széria. Akkor a Mallorca (1-0), az Atlético (0-3), a Las Palmas (1-0) és a Cádiz (0-1) ellen jött ez össze. A következő spanyol Szuperkupára való jegyváltás és a második hely megszerzése a harmadik egymást követő négymeccses győzelmi sorozattól függ, miután a Girona péntek este 2-2-es döntetlent játszott az Alavés csapatával.

***