Fermín duplájával lett meg a győzelem: Almería – Barça 0-2

Az FC Barcelona Fermín duplájának köszönhetően 0-2 arányban győzött az Almería vendégeként a La Liga 36. fordulójában, ennek eredményeként négy pontra növelte előnyét a Gironával szemben. A csapat közel sem nyújtott tökéletes teljesítményt, elől és hátul is akadtak hibák, de megérdemelten nyert.

A csapat védelmét Ter Stegen előtt Koundé, Cubarsí, Inigo Martínez, valamint Héctor Fort alkotta. A középpályán Sergi Roberto, Pedri és Fermín, a támadósorban pedig Lamine Yamal, Lewandowski, illetve Ferran Torres kezdett. Négy változtatás történt a legutóbbi, Real Sociedad elleni meccshez képest: Ferran, Fermín, Roberto és Fort került be, Raphinha, Gündogan (sárga lapos eltiltás miatt keretben sem volt), Christensen és Cancelo került ki.

Az első percekben két kisebb lehetőség is adódott a gránátvörös-kékek előtt, Lewadowski átlövését védte az ellenfél kapusa, Ferran szöglet utáni fejese mellé ment. A vezetést a 14. percben szerezték meg: Fort nagyszerű beadását a mélységből érkező Fermín López fejelte a hálóba, 0-1! Az első játékrészben további helyzeteket dolgoztak ki, Inigo fejesét és Fermín átlövését hárította az Almería kapusa, Yamal pedig a kapufát találta el egy nagyszerű megindulás végén. Ugyanakkor a hazaiak sem voltak veszélytelenek, láttunk tőlük pár ígéretes kontrát (különsen a saját bal oldalukon voltak aktívak), Baptistao egy szenzációs szóló után került ziccerbe és lőtt mellé, Embarba egyik kísérlete pedig a kapufán csattant. Az első félidőt követően 6-10 volt a lövési kísérletek és 3-4 a kaput találó próbálkozások aránya.

A második játékrész egy hatalmas hazai helyzettel indult, Lozano az ötös közeléből még a kaput sem találta el. Ez után sokáig nem történt említésre méltó esemény, egészen a 67. percig: Roberto passzát az ismét zseniálisan érkező Fermín váltotta gólra 13-14 méterről, 0-2! Ennek eredményeként az Almería teljesen megzuhant, a katalánok labdajáratással pörgették az órát és kontrollálták a mérkőzést, valamint Félix egyszer közel járt a gólszerzéshez, a portugál támadó az oldalhálóba lőtt pár méterről.

Folytatás vasárnap este, hazai pályán a Rayo Vallecano ellenében és ha ezt a találkozót megnyeri a csapat, akkor biztosan a második helyen végez.

UD Almería – FC Barcelona 0-2 (0-1)
La Liga, 36. forduló
Power Horse Stadium, Almería
Vezette:
Javier Alberola Rojas

Almería: Maximiano – Pubill (Pozo 81′), Brandariz, Montes, Langa – Marcos Pena, Robertone – Baptistao (Luka Romero 59′), Jonathan Viera (Melero 69′), Embarba (Centelles 80′), Lozano (Luis Suárez 59′)

Barcelona: Ter Stegen – Koundé, Cubarsí, Inigo Martínez, Fort (Cancelo 73′) –  Pedri (Romeu 83′), Roberto (Christensen 69′), Fermín – Yamal, Lewandowski (Félix 69′), Ferran (Roque 73′)

Gól: Fermín 14′ és 67′

***