Quique Sánchez Flores: „A Barcelonának egy nagy problémája van, és ez nem Xavi, hanem a Real Madrid”

"Voltak beszélgetéseim, és nem is hinnéd, hogy sok rangidős játékos azt mondta nekem, hogy pályafutásuk legrosszabb időszakát élték át ebben a szezonban" - mondta

Quique Sánchez Flores vasárnap a Barcelona ellen az utolsó mérkőzésén irányította a Sevillát, amely végül vereséggel zárult a számukra. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogyan élte meg az elmúlt hónapokat, hogy mi kell ahhoz, hogy a Sevilla jobb útra térjen a jövőben, valamint Xaviról is szót ejtett, és elárulta, ő nagyra értékeli az elmúlt két és fél évben tett munkáját.

Xavi

„Szerintem ő egy őszinte srác, aki kimondja, amit gondol és amit érez, nem tart magában semmit. Nagyon csodáltam őt játékosként, és elmondtam neki az igazat, amit érzek, hogy egy nagyon nehéz időszakon van túl, és értékelem, amit tett, legalábbis én értékelem. Nagyon nagyra értékelem, hogy tavaly bajnoki címet nyertek. A Barcelonának egy nagy problémája van, és ez nem Xavi, hanem a Real Madrid. Xavinak is úgy mondtam ezt dolgot, mint ahogy mondom annak, akivel az utcán találkozom, teljesen nyugodtan.”

A távozása

„Ez az út viszonylag rövid volt, de nagyon hosszú, ha azt nézzük, milyen érzéseken mentünk keresztül. Amikor megérkeztünk, volt egy nagyon világos elképzelésünk, de aztán figyelembe kellett vennünk az érzelmeket és a játékosok igényeit. Úgy érzem, hogy megtettem a kötelességemet, de fontos, hogy az emberek elégedettek legyenek szeretett csapatuk edzőjével, és hogy nagyon támogassák ezt a személyt. Nem lehet elválasztani egymástól az edző, a klub és a szurkolók által alkotott elképzeléseket. Találkoztam idős emberekkel az utcán, akik megöleltek, és arra kértek, hogy segítsek a csapatnak előrejutni, és úgy éreztem, hogy sok lélek érzéseit hordozom. Ez hatalmas teher.”

Tanács a jövőre nézve

„Azt mondanám a jövő Sevillájának, hogy higgyenek az azonosulásban, ez lenne az alap, amire egy új Sevillát lehetne kovácsolni, egy kevésbé bizonytalan jövővel. Azonosulás, a helyes útra terelés, az értékek és a bizalom fenntartása, ami megvan az olyan emberekben, mint Navas, vagy Sergio. A jövő az egyértelmű azonosulás megteremtésében rejlik, hogy a játékosok tudják, mit jelent a Sevilla címere. Ezek nem az anarchia ideje, hanem a klub fejlődésének ideje, ami addig fog megtörténni, amíg van azonosulás.”

A búcsú

„Sok olyan embert láttam, akikből ez érzéseket váltott ki, és ez jó. Voltak beszélgetéseim, és nem is hinnéd, hogy sok rangidős játékos azt mondta nekem, hogy pályafutásuk legrosszabb időszakát élték át ebben a szezonban. Amint a meccsnek vége lett, sok érzelem jutott eszükbe, és sokan nem fogják tudni, hogy ez volt-e az utolsó meccsük. Sergio Ramos mindig határozott, az első pillanattól kezdve tökéletesen megértettük egymást, és szerintem fantasztikus teljesítményt nyújtott.”

Az érzései

„Izgatottan és boldogan távozom. A Sevillának lehetősége van arra, hogy új projektet alakítson ki, azzal a felelősséggel és tudattal, hogy a csapatot vissza kell vezetnie arra a helyre, ahová tartozik. Megválaszthatják az edzőt és a játékosokat is ehhez. A legjobban annak örülök, hogy az emberek, akikért dolgozom, akik a szurkolók, felismerik magukat az edzőjükben. Valószínűleg azért, mert sok közös értékünk van.”

En-Nesyri távozása

„Azok a dolgok, amiket átéltünk, mindkettőnket fejlődésre késztetett. Ő volt a legjobb góllövőnk, aki a fontos pillanatokban mindig kiállt mellettünk.”

A csapat jövője

„Amit a szurkolók akarnak és amire a klubnak szüksége van, az az azonosulás. Ez egy hatalmas feladat, de ez kulcsfontosságú. Vannak fiatalok, és nekünk ki kell nyitnunk az ajtót előttük, emellett ha olyan szerencsénk lenne, hogy a Sevilla megtarthatná a sztárjátékosait, mint Navas és Sergio, az csodálatos lenne.”

***