Öt meccsre a bajnoki cím…

2 meccs idegenben, 3 otthon | Az Atlético ellen lesz a legnehezebb

Az Espanyol elleni szombati siker nem csak három pontot, hanem egy újabb óriási lépést jelent a bajnoki címért folytatott harcban. A Liga korántsem dõlt el, de belátható távolságban van, ha fejben rendben lesz a társaság a következõ hetekben. Egy héten belül ráadásul újabb két fordulót megrendeznek.

A folytatás már kedden jön a Getafe ellen otthon, amit jövõ szombaton délután egy córdobai kirándulás követ. A Getafe jelenleg a 13. helyen áll, szinte garantált a bennmaradása a maga 37 pontjával, a Córdoba ellenben tulajdonképpen már ki is esett. A 33 meccsen szerzett mindössze 20 pontjával nem sok reménye lehet, ettõl függetlenül ha másért nem, önbecsülésük jeleként megszorongathatják a Barcelonát.

Majd jön a vegyes formában játszó Real Sociedad a Camp Nouba, az utolsó elõtti játéknapon pedig az egyértelmûen legnehezebb feladat, az Atlético Madrid a Vicente Calderónban. Itt dõlhet el a Liga, ha a Real Madrid és a Barcelona is hozza a mérkõzéseit addig.

Az utolsó fordulóban a Barça a Deport fogadja a Camp Nouban.

Mindeközben a Madrid…

A Real ebben a fordulóban Vigóba utazik a három pontért, majd jövõ szerdán otthon fogadja az Almeríát. Jövõ szombaton utazik Sevillába (!), illetve következik a Valencia is hazai pályán.

A Madridnak is vizitálnia kell még a Cornellában az Espanyol ellen, ez az utolsó elõtti forduló feladata, majd zárásként a Getafe utazik a Bernabéuba.