„Minden fronton a maximumra törekszünk”

Luis Enrique szerint létfontosságú lesz a Getafe elleni bajnoki

Egyelõre csak a keddi, Getafe elleni bajnoki mérkõzésre koncentrál Luis Enrique. A Barcelona szakvezetõje szerint minden kupasorozatban a végsõ gyõzelem a cél, és a látottak alapján meg is érdemelné csapata a sikereket. A vezetõedzõ sajtótájékoztatója során több témát is érintett: beszélt a szezonról, a Bayernrõl, Bravóról és Vermaelenrõl is.

Nem lesz könnyû ellenfél a Getafe

„A játékosok tisztában vannak vele, hogy nehezen verhetõ minden bajnoki ellenfelünk. Nem lazíthatunk, nem mehetünk neki egyetlen meccsnek sem nagy mellénnyel. Profiként, fegyelmezetten és támadólag kell fellépnünk mindenki ellen, mert a riválisok sosem adják fel.”

„A tavalyi meccs egy kiinduló pont lehet, mint ahogy az elsõ meccs is a szezonban (Az idegenbeli bajnoki 0-0-val végzõdött – a szerk.). Profi hozzáállással kell kifutni a pályára.”

Megnyerhetõ az utolsó 5 meccs mindegyike?

„Nehéz elõre látni. Kedden létfontosságú lesz a gyõzelem, de ezek után nem tudom, mi fog történni. Egyelõre a keddi három pontért megyünk, amely létfontosságú lesz.”

Megvan a minimális cél a szezonban?

„Számomra nincs olyan, hogy minimális cél, a maximumra törekszünk, ami azt jelenti, hogy meg kell nyerni az összes létezõ címet. Azt gondolom, hogy az alapján, amit eddig láttunk, az lenne az igazságos, ha mindhárom kupát behúznánk. Ezek a címek mutatnák meg igazán, hogy mit is nyújtottunk a szezon során.”

A Bayern bajnok lett a hétvégén. Befolyásol ez bármit is?

„Ez van. Látványos szezonon vannak túl, de nem tudom, hogy milyen hatása lesz a párharcra nézve. Nem hiszem, hogy ez a perdöntõ.”

Miért tudja ilyen sikeresen helyettesíteni Claudio Bravo Valdést?

Nemcsak õ, Marc is helyettesíti Valdést. Bravo egy tapasztalt, biztonságosan védõ  kapus. Mindig motivált, nyugodt, és ügyes lábbal is. Méltó arra, hogy a Barcelona kapuját védje.”

Vermaelen felépült

„Nagyon jó hír. Sérülten érkezett, és kemény munkával sikerült maga mögött hagynia a fizikai problémáit. Harcolni fog a helyéért, és nincs kétségem: segíteni fog nekünk.”

„Hogy esetleg Bartra vagy Montoya csalódott lesz a visszatérése miatt? A játékosok hatalmas tapssal üdvözölték. A probléma az enyém, nem a játékosoké.”

Többet várt vasárnap a Celtától?

„Intenzív mérkõzést vártam két nagy csapat között. Fantasztikus show volt, remek mérkõzés. A Celta és az edzõje dicséretre méltó volt. Egy másfajta eredménynek jobban örültem volna, de a Real Madrid nagyszerû teljesítményt nyújtott.”