Valverde: Minden megvolt, ami egy derbihez szükséges

Elégedett nyilatkozat Girona után

Ismét gyõztesen hagyta el a játékteret az FC Barcelona csapata, Ernesto Valverde pedig elégedetten nyilatkozott az új katalán derbi után. Az újságírók természetesen a Girona emberfogásos taktikájáról is faggatták a trénert.

Megérdemelt gyõzelem egy nehéz pályán

„Nehéz mérkõzés volt, keményen kellett küzdenünk, minden jelen volt, ami egy derbi velejárója. Nagyon intenzív volt a játék, amihez alkalmazkodnunk kellett. Sikerült megszereznünk a nyitó gólt már az elsõ félidõben, de úgy érzem, még nagyobb elõnnyel is vonulhattunk volna a szünetre. A második játékrész még keményebb volt, mert a Girona erõs játékosokból áll. Ki is alakítottak néhány helyzetet, de összességében elégedett vagyok, mert a fiúk megmutatták, hogy jó eredményt akarnak elérni a Montiliviben. Megszereztük a három pontot, ez azt jelenti, hogy egy héten belül harmadszor gyõztünk. Most pedig a BL-re koncentrálhatunk.”

Messi és az emberfogás

„Elõfordul olyan, hogy emberfogást alkalmaznak egy-egy játékos ellen, ez természetesen befolyásolja a játékosokat is. Különféle módokon próbálnak felülkerekedni egymáson a csapatok. Leo keményen küzdött a csapatért. A legjobban a csapat küzdõszelleme tetszett támadásban és védekezésben egyaránt.”

Már a Bajnokok Ligájára fókuszálnak

„Természetesen boldogok vagyunk, mi mást is mondhatnék, hiszen a táblázat elején állunk. Jó eredményeket érünk el, ami növeli az önbizalmunkat is. Nem nézegethetünk azonban hátrafelé, elõre kell tekintenünk a következõ mérkõzésekre.”