„Nem szeretek a padon lenni, de megértem”

Messi átvette a 4. Aranycipőjét | Figyelmeztet a Valenciára | Kérdezni nem lehetett

Lionel Messi pénteken délután átvette Madridban pályafutása negyedik Aranycipőjét, miután a tavalyi szezonban ő lett Európa legeredményesebb góllövője 37 góllal, ami 74 pontnak felel meg. Messi az ESM és a Marca közös rendezvényén kapta meg a díjat, ahol nyilatkozott is.

Az átadáson ott voltak a társak közül Busquets, Iniesta és Luis Suárez is, valamint természetesen a Barcelona legfelsőbb vezetése is képviselte magát az eseményen. Ennek következtében jelen volt Josep María Bartomeu elnök, Oscar Grau CEO illetve Jordi Mestre alelnök is. Elkísérte Messit a felesége és a nagyobbik fia, Thiago is.
Messi hosszabbításáról azonban, amely körül továbbra is kérdőjelek sorakoznak, egy szó sem esett. Az újságírók nem kérdezhettek, a játékos pedig nem hozta azt szóba magától.

„Minden egyes nappal egyre jobban élvezem a focit, és fejlesztem a játékomat.”

„Mindig, amikor a kispadra kerülök, nagy felzendülést okoz, mert ritkán vagyok a padon. Nem is szeretek a padon lenni, inkább szeretek pályán lenni, segíteni a csapatnak. Ugyanakkor megértem azt is, hogy hosszú a szezon, és napról napra jobban kell vigyáznunk magunkra, mert egyre keményebb minden szezon.”

Jön a Valencia

„Még a Liga elején járunk. A Valencia nagyon jól megerősítette a keretét, kiváló edzőt hozott, és nagyon pontosan tudják, hogy mit szeretnének játszani. Tudják, hogy mit játszanak, mit akarnak csinálni a pályán, ráadásul hetente csak egy meccsük van, többet pihenhetnek… Nagyon nehéz lesz, különösen az ő pályájukon, de mindent meg fogunk tenni, és meg akarjuk majd nyerni a meccset. Jó formában vagyunk, igyekszünk is így folytatni.”