A régi számlákat is rendezik: 2-4

Nagy tartással álltak fel 2-0-ról az Anoetában

2-0-ás hátrány után lőtt négy gólt a Barcelona San Sebástianban a Real Sociedad ellen, és győzött egy újabb bajnokin, amellyel tartja az előnyét a második Atlético Madriddal szemben. A Barcelona egyébként is nehéz helyzetben volt az Anoetában, de ismerve a múltját ebben a stadionban, még inkább. Valverde és csapata azonban bizonyította, hogy kivételes tartás van benne, és miután visszakapaszkodott a meccsbe, már meg is nyerte az összecsapást. Újabb nehéz pálya kipipálva, újabb lépéssel közelebb a távoli célhoz, a bajnoki cím visszahódításához.

A meccset nyílt játékkal kezdte mindkét csapat, mind a Barcelona, mind a Real eljutott helyzetekig, de a Barcelona akarata érvényesült inkább. Feltűnő volt, hogy a baszk csapat mennyire előretolta a védekezését, így ugyan a Barcelona operálhatott azzal, hogy használja a védők mögött hagyott területeket, de érezhető volt az is, hogy a Real Sociedad támadni fog, amint van erre esélye.

Így is volt: bár eleinte a Barcelona támadásai még veszélyesebbek voltak, eljött a 11. perc, amikor egy jobboldali beadásra jól érkezett középen Willian José, és a földre lefejelt labdáját nem tudta hárítani Ter Stegen. Vezetett a Sociedad, a Barcelonát pedig alaposan megfogta a bekapott gól. A hazaiak átvették a játék irányítását, egy Paulinho lehetőséget leszámítva sokáig el sem jutottak helyzetig a gránátvörös-kékek. A Real azonban támadott tovább, szerzett egy gólt, amit a játékvezető nem adott meg egy Rakitic elleni, vélt szabálytalanság miatt, ám érezni lehetett, hogy a játékban benne van egy újabb hazai találat. És ha szerencsésen is, de joggal szerezte meg a második gólját a Real Sociedad: a 34. percben Juanmi kapott nagyon jó labdát a vendég védelem mögé belőve, egyedül Sergi Roberto követte a támadót, de ez lett Ter Stegen veszte, mert Juanmi lövése megpattant a jobbhátvéden, így vágódott a rövid sarokba a labda.

A Barcelona nagyon rossz helyzetben volt, de még a szünet előtt képes volt szépíteni, ami aranyat ért a folytatás előtt: a 39. percben Suárez lépett ki a baloldalon a védők mögött, középen érkezett Paulinho menetrend szerint, és az uruguayi beadását gólra is váltotta. A Barcelona ezzel visszaszállt a meccsbe, és lélektanilag jó állapotban mehetett pihenni. A meccs így még abszolút menthető volt, nem is volt meglepetés, hogy a szünet után hat perccel már az egyenlítés is sikerült. Messi labdáját követően Suárez kivételes, hosszú sarokra emelt lövését nem védhette Rulli. Zseniális mozdulat, 0-2-ről felállt a Barcelona.

Innentől kezdve még inkább a Barcelona játszhatott nagyobb önbizalommal, és volt veszélyesebb is, még akkor is, ha a kék-fehérek érthető módon próbáltak visszatérni ahhoz a játékhoz, amit az első félidő nagy részében hoztak és vezettek is stílusos támadásokat.

A 71. percben azonban Rulli kirúgását Vermaelen még a hazai térfélen visszafejelte Suárez felé, az uruguayi nem volt lesen, védője viszont nem akadt, a tiszta ziccert pedig úgy oldotta meg, ahogyan ő azt az esetek többségében képes. 2-3, fordít a Barcelona, Suárez pedig mindhárom találatban oroszlánrészt vállalt.

A Real Sociedad próbálkozott támadásokkal az egyenlítés érdekében, de ekkor már csak pillanatokra jutott lehetőséghez a hazai csapat. A meccs ura a Barcelona volt, a veszélyesebb szintén, és Messi a 86. percben egy remekül kivitelezett szabadrúgással le is zárta a találkozót. A végeredmény 2-4, ami a párharc múltját ismerve még nagyobb győzelemmé emeli az egyébként is nagy teljesítményt.

Real Sociedad – FC Barcelona: 2-4 (2-1)
San Sebastian, Anoeta
26.000 néző
Vezette: González González

Real Sociedad: Rulli, Odriozola, Llorente, Raúl Navas, Kevin Rodriguez, Illarramendi, Canales, Xavi Prieto (Januzaj, 78′), Zurutuza (Zubeldia, 56′), Juanmi (Oyarzábal, 60′) és Willian José.

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba, Busquets, Rakitic, Paulinho (Dembélé, 65′), André Gomes (Digne, 80′), Messi és Suárez (Denis, 90′).

Gólok: 1-0, Willian José (11′). 2-0, Juanmi (39′). 2-1, Paulinho (39′). 2-2, Luis Suárez (51′). 2-1, Luis Suárez (71′). 2.4, Messi(85′).