Valverde: „Nekünk nem lesz unalmas a Liga”

A csapat egysége a legfontosabb

Ernesto Valverde szerint bár a Betis jól kezdett, az idő nekik dolgozott Sevillában, ezért vált egyre könnyebbé a meccs az első gólt követően. Nem dőlnek hátra, de azt elismeri: mostantól minden győzelem nagy lépés előre a végső cél felé.

„Öt gólt lőttünk a második félidőben. A Betis kockázatot vállalt, nagyon előretolta a letámadását, egy az egyeket alakítottak ki az egész pályán. A meccs elején frissek és magabiztosak voltak. Volt is problémánk a játékkal, de lassan azért megjöttünk a meccsbe. A középpályán egyre jobbak lettünk ahogy teltek a percek, és második félidőben, amikor már nyitottabb volt az ellenfél, meglőttük az első gólt is. Onnantól kezdve jobban tudtunk játszani.”

A Betis taktikája

„Hátul hármas védővonalban játszottak, Joaquín és Tello pedig befelé húztak. Kicsit megleptek minket, de alkalmazkodtunk.”

Miért ilyen jók a Ligában?

„Úgy látom, hogy nagyon áldozatosan dolgozunk minden tekintetben. A jóban és a rosszban is egységesek vagyunk. Teszünk lépéseket előre, és ezeket együtt tesszük, ez nagy érdem.”

Rafinha és Deulofeu?

„Nem tudom, hogy mi lesz Deulofeu-val. Hasonló szituációban lépett pályára, mint Rafinha a Cornellában. Mindkettőjükre úgy gondoltam, hogy tudnak segíteni a csapatnak.”

Unalmas lesz a Liga?

„Számunkra ez nem egy unalmas Liga. Továbbra is meg akarjuk nyerni a meccseinket, anélkül, hogy spekulálnánk. Még hátra van 18 forduló, és ez nagyon sok. De minden meccs, amit megnyerünk, nagy lépés lesz előre.”

Messi

„Élvezni kell a játékát. Nekünk megadatott, hogy megéljük, amit csinál. Én meg is szenvedtem, amit tud, és tudom, hogy milyen. Most tudom élvezni. Óriási dolog látni nap mint nap. Ő a legjobb játékos most, és a jövőben is.”

Rakitic

„Óriási szerepe van a csapat egyensúlyának fenntartásában. Megfizethetetlen játékos. Előretolt középpályás is, és szűrő is… Nagyon jó szezont fut.”