Katalán gólgála: 6-1

Suárez-tripla, Messi-dupla, Coutinho-bomba

Izgalmasan indult, de sima meccs lett belőle. A Barcelona végül 6-1-re győzött a Girona elleni a katalán rangadón azt követően, hogy már a 3. percben hátrányban volt. Messi és Suárez dupláztak, nagy gólt lőtt Coutinho is, aki a játékban kevesebbet vett részt. Nem úgy Dembélé, aki bár aktív volt, láthatóan még sokat kell tanulnia a Barcelona játékstílusáról.

Szórakoztató első félidőt hozott össze a Barcelona és a Girona a katalán derbin, amihez jó felütést adott, hogy a vendégek már a 3. percben vezetést szereztek, a Barcelona pedig szinte azonnal ki tudott egyenlíteni. Végül szünetben már 4-1-re vezetett a Barça, Suárez és Messi is dupláztak.

A Girona bár eredmény szinten nem állt jól, büszke lehetett sok szempontból a produkciójára. Egyrészt bátran játszottak, a félidő első szakaszában több gólveszélyes támadásuk is volt, egészen a tizenhatosig is előretolták bizonyos pillanatokban a letámadásukat, és nem utolsósorban lőttek egy gólt.

Ebben persze nagy szerepe volt a Barcelonának is, mely hibák sokaságával juttatta helyzetbe a Gironát, egészen pontosan Portut, de mind közül a legnagyobb hiba Umtitié volt, aki egyszerűen átengedte a labdát Portunak. 0-1, a Girona már a 3. percben vezetett. Azonban sokáig nem örülhettek a piros-fehérek, Messi indítása után Suárez egyenlített hamar – ebben pedig Aday hibája volt benne, aki miatt nem állt lesen az uruguayi.

Jött egy kis gólcsend, de aztán az utolsó negyedórára érkezett három hazai gól is. Előbb Messi oldott meg egyedül egy Suárez által letett labdát a tizenhatoson belül, majd Messi lőtt el laposan, a sorfal alatt egy 20 méteres szabadrúgást a kapu jobb oldalába. Végül a szünet előtt nem sokkal Messi hozott fel egy kontratámadást, Coutinhohoz játszott balra, ő pedig középre, Suáreznek már csak az üres kapuba kellett lőnie.

Így 4-1 volt a félidő, és alapvetően eldőlt a meccs. A második félidőben inkább a Barça volt veszélyes, Dembélé például kis szerencsével lőhetett volna gólt, de rúgathatott is volna gólt Coutinhóval. Ernesto Valverde a 60. percet követően el is kezdett cserélni, például lehozta Gerard Piquét és beállhatott a sérülése után Thomas Vermaelen.

A gólcsendet aztán Coutinho törte meg a 66. percben, 20 méterről, balról nagyon szépen lőtt a hosszú sarokba. Kapufás, védhetetlen lövés, 5-1. Volt azonban még folytatás: a 76. percben Rakitic a cseréje előtt utolsó megmozdulásaként indította Dembélét, aki ezúttal nem dédelgette fölöslegesen a labdát – mint általában a meccs alatt – hanem középre adott, Suárez pedig bepasszolta. Ezzel alakult ki a 6-1-es végeredmény.

Nem utolsósorban illik elmondani, hogy a szezon eddigi legjobb nézőszámát hozta a katalán derbi, 85.417 néző látogatott ki a Camp Nouba, sokan közülük Gironából. Az idei szegényes nézőszámon segített tehát kicsit az észak-katalán város.

FC Barcelona – Girona: 6-1 (4-1)
Barcelona, Camp Nou
85.417 néző
Vezette: Alberola Rojas

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué (Vermaelen, 62′), Umtiti, Alba, Busquets, (Paulinho, 69′) Rakitic (Sergi Roberto, 77′), Coutinho, Dembélé, Messi és Suárez

Girona: Bono, Maffeo, Ramalho, Bernardo, Juanpe, Aday (Planas, 46′), Pere Pons, Borja García (Aleix Garcia, 62′), Granell, Portu (Douglas Luiz, 70′) és Lozano

Gólok: Portu (3′), Suárez (6′, 45+1′, 76′), Messi (31′, 38′), Coutinho (66′).