Valverde: „Kedvezőtlenebb a sorsolásunk ezen a héten”

Kevés idő marad az Atletico ellen | Piqué rendben van, Dembélé pedig egyre jobb állapotban

Csütörtökön este egy kötelező győzelmet vár mindenki a Barcelonától a Las Palmas otthonában, felvezetve a vasárnap esti, bajnoki cím szempontjából sorsdöntő Atletico elleni meccset. A Barça menedzsere ennek kapcsán beszélt arról, hogy fontos lesz előbb begyűjteni a három pontot a Kanári-szigeteken, de nem felejtette el megjegyezni azt sem, hogy a Liga szervezői hátrányba hozták csapatát a sorsolással, mivel az Atleticónak egy nappal több ideje lesz készülni. Ezen kívül szóba került Piqué, akinek rendben van a térde, és Dembélé is, akinek a beilleszkedése szépen halad előre.

Veszélyes lesz a Las Palmas?

„Nehéz helyzetben vannak, mert kieső helyen állnak, de néhány hete még rosszabb helyzetben voltak. Most egy győzelemre vannak a bennmaradástól. Sok minden történhet a meccsen, legutóbb a Leganés ellen jók voltak védekezésben, támadásban viszont nem.” [0-0 lett a Las Palmas legutóbbi meccse a Leganés ellen – a szerk.]

Letámad majd a Las Palmas is?

„Meg kell lennie a fegyverednek, amivel le akarod győzni az ellenfeled. Lesz, mikor magasan le fognak támadni, de kényszerben is vannak. Védekezésben pedig egyre jobbak.”

Az Atleticón van már a fókusz?

„Nem jelent nehézséget a Las Palmasra koncentrálni. Akkor lenne nehéz, ha azt gondolnánk, a holnapi pontok kevesebbet érnének, mint az Atletico elleniek. Nem sokat ér a vasárnapi meccsre figyelni már, ha nem nyerünk a Las Palmas ellen.”

Kevés pihenő lesz a hétvégi, Atletico elleni meccs előtt

„Ma azt gondolom, hogy a versenynaptár hátrányba hoz minket, de tudjuk, hogy nem csak sportszakmai szempontok alapján dőlnek el a meccsidőpontok. Azért kedvezőtlenebb a helyzetünk, mert holnap este 9-kor játszunk, de az Atletico, egy riválisunk viszont ma. De ez nem az ő hibájuk, így alakult, lehetett volna fordítva is. Néha előfordul, hogy Európában kell játszani csütörtökön és utána vasárnap a Ligában, de most csak a Ligáról beszélünk, nem két külön sorozatról. Figyelembe vehették volna a vasárnapi mérkőzés fontosságát.”

Mi lesz Suárezzel? [Aki egy sárgára van az eltiltástól – a szerk.] 

„Szombaton játszottunk, volt időnk pihenni is, tovább nem akarok gondolni. Suárez játszik-e a sárgája miatt? Holnap meglátjuk, mindent a maga idejében.”

Az Atletico idénye

„Az Atletico Madrid is meg akarja nyerni a Ligát. Gyűjtenünk kell a győzelmeket tovább, sok van még hátra a bajnokság végéig. Ha megnyerheted a Ligát, bármit elfogadsz, akár előbb, akár később történik meg. Az Atletico erős csapat, próbálnak minket győzelmi kényszerbe hozni, remek szezonjuk van.”

Simeone szerint már lehetetlen megnyerniük a Ligát

„Figyelembe véve az Atletico és az edzőjének a versenyszellemét, biztos vagyok benne, hogy a végsőkig el fognak menni. Nem hiszem, hogy valóban azt gondolja, hogy vége lenne a bajnokságnak – szerintünk sincs így.”

A Real Madridot sem zárja ki?

„Senkit, amíg a matematikai esélye megvan a bajnoki címre.”

Dembélé helyzete

„Dembélének védekező feladatai is vannak, amiket el kell látnia, de megtette a kezdő lépéseket ebbe az irányba. Azt gondolom jó állapotban van, jól edzett mostanában, úgy, ahogy a többiek. De az számít, mi történik a meccseken. Élesben játszani nem ugyanaz, mint edzésen. A Barcelona nagyon sokat követel a játékosoktól és nagy a verseny közöttük. Dembélé lejátszott egy teljes meccset legutóbb és szépen halad a beilleszkedése. Apránként egyre jobb és jobb lesz.”

Piqué térdsérülése

„Semmi különös nincs vele. Valójában a Girona elleni sérülésének sem volt köze a korábbi térdsérüléséhez, a pályán is terveztem hagyni. Tegnap gond nélkül edzett és játékra kész.”

Vidal, mint jobbszélső

„Ez is egy lehetőség. Aleix, Andé – attól függ, hogyan alakul a meccs. Előrébb játszva már jó teljesítményt nyújtott már többször.”

Quini halála

„A távozása egy komoly veszteség. Született gólvágó volt, egy másik korszakból – a mostani csapatunkból Luis Suárezre hasonlított a legjobban. Másrészről pedig egy szerethető ember volt mindig. Innen is egy óriási ölelést küldök a családjának.”