Valverde: „Most volt itt az ideje a rotációnak”

Nem akarja a politikát belevinni a kupadöntőbe

Elfogadhatóan tartja a „cserecsapat” teljesítményét és az egy pontot a Celta Vigo elleni mérkőzés után Ernesto Valverde, 2-2-es döntetlennel ugyanis újabb egy ponttal közelebb került a bajnoki cím, ráadásul a veretlenségi sorozat sem szakadt meg.

 

 

Az eredmény

„Nem gondolom jó eredménynek a döntetlent, mert mindig a győzelem a célunk, de meg kell elégednünk azzal, amit elérünk. Több alternatívánk is volt, a második félidőben jobbak voltunk, de a kiállítás után újra kellett építenünk a játékunk. Itt már nem volt erőnk a támadásokra, amivel befejezhettünk volna a meccset. A végén szenvednünk is kellett, de ez egy újabb fontos pont és most már csak 2 győzelem kell a bajnoki címhez. Szeretnék megszerezni, de meglátjuk [mikor sikerül].”

A rotáció

„Legutóbb, amikor itt játszottunk a Király Kupában, akkor is több helyen változtattunk a kezdőn. Ezen a héten, látva azt, mi áll mögöttünk és lesz egy döntőnk szombaton, változtatni akartam. Sokat változtatni nagy kockázattal jár, de azt gondolom ennek most volt itt az ideje.”

Nem volt Masia játékos a kezdőben

„Nem gondoltam erre, mert egyébként az a normális, ha mindig van La Masia játékos is a csapatban.”

A himnusz kifütyülése [a Sevilla elleni szombati kupadöntőt már most politikai köntösbe akarják tenni sokan és azt várják, hogy a katalán szurkolók kifütyülik a spanyol himnuszt]

„Mi mindig tiszteljük az egész világot és mindent tisztelet megadunk a himnusznak is. Tudjuk, hogy ez nagyon fontos, mert játszottam a Bilbaóval a Barcelona ellen egy döntőt és tudom, hogy minél többet beszélünk róla, annál nagyobb lesz a tűzijáték. De mindenkinek megvan a jog ahhoz, hogy szabadon elmondja a véleményét.”

Senyerával a mezen a döntőben? [A senyerával, azaz a katalán zászló színeivel]

„Erre nem mondok semmit, én csak remélem, fel fogjuk ismerni egymást a pályán és egymásnak fogjuk passzolni a labdát, nem az ellenfélnek.”