„Ha egész szezonban ezt kerested, azt mondod: Végre”

Valverde első spanyol bajnoki címe

A Barça bajnok lett, Ernesto Valverde pedig először nyert spanyol bajnokságot edzőként. A szakvezető visszarepítette Spanyolország képzeletbeli trónjára a Barcelonát, és a sikert nagyon sokra értékeli.

Eufória a meccs után

„Amikor ezt keresed, ezért dolgozol az egész idényben, akkor azt mondod: végre. Végülis, a Liga nagyon hosszú. Túl kell lenned az őszön, a kemény télen is. Mindenféle helyzetbe kerültünk, és ezen dolgoztunk az elejétől kezdve, sikerült jó előnyt felépítenünk, és szerintem mi voltunk a legjobbak.”

A játékosok sikeréhsége töretlen

„Ez a legnehezebb. Nyerni egyszer… mindenkinek vannak pillanatai, amikor nyer egyszer. Az igazán nehéz sokszor nyerni. És ismét fölhúzni magadat. Valero Rivera mondta: nem nyerni nehéz, hanem ismét nyerni.

Mindig van egy „De”

„Ahogyan a BL-kiesésünk történt, megérintett minket, mert váratlan volt. Ugyanakkor nagyon nehéz dolog megcsinálni, amit és ahogyan megtettünk. Mindent szeretnénk, de mindig van egy De. Dehát mit tehetünk, tovább kell próbálkoznunk.”

Mit adott hozzá a csapathoz?

„Mindenki igyekszik bekerülni a csapat dinamikájába, és nem zavarni túlságosan. És, hogy a csapat legyen együtt. Egy kicsi ezekből, ez volt a titok. Nem tudom, hogy mi volt az, amit hozzáadtam. De a titok az öltözőben rejlik.”

A Liga a legnehezebb sorozat?

„Számomra igen, nekem nehezebbnek tűnik, mert a Kupában vagy az egyenes kieséses sorozatokban egy rossz nap és kiestél. Itt muszáj kiegyensúlyozott legyél.”

Első spanyol bajnoki címe

„Ez az első eset, hogy megnyerem a Spanyol Ligát. Nyertem háromszor Görögországban, nagyon boldogok vagyunk most. Ez arról szól, hogy sokszor volt jó napunk, és kivételes lenne, ha veretlenül fejeznénk be. A duplázást nagyon nehéz elérni… nem rossz eredmény.”

Kritikák

„A fociban folyamatosan vizsgákra kényszerülsz… játékosok, edzők… tovább kell menned mindig, és előre kell nézni. Az Athletic kispadja is megerőltető volt… a kritikákat minden csapatnál el kell viselned.”

A 25. bajnoki címhez egy különleges póló is dukál! Ha érdekelne egy egyedi tervezésű, külön erre az alkalomra készített póló, akkor látogass el a most nyíló Eurobarça Shopba vagy menj rögtön a ’Campions25’ termék aloldalára!