Felállnak a mélyütés után?

A Barça az Athletic ellen javíthat

A Barcelonának nem volt egy diadalmenet az elmúlt néhány nap, hiszen a Girona elleni hazai pontvesztés után a Leganés ellen már ki is kapott a csapat. Mindkét meccsben volt egy-egy fordulópont, ami alakulhatott volna egészen másként is, ám az is igaz, hogy a Barça nem játszik igazán jól támadásban, és nem olyan stabil védekezésben, mint tavaly volt. Az Athletic ellen kötelező javítani.

Hazai pályán feltétlenül be kell húzni a 3 pontot két ilyen meccs után, pláne, hogy a jövő héten újabb nagy próbatétel következik, a BL-ben a Tottenham ellen idegenben lehetnek nehézségek. Az Athletic nem kezdte jól a Ligát, legalábbis magához képest semmiképp sem. A Real Madriddal ugyan hazai pályán sikerült döntetlent játszaniuk, de az elmúlt két bajnokijukat sem tudták megnyerni, legutóbb csúnya, 3-0-ás vereséget mért rájuk a Villarreal, pedig azt a meccset Baszkföldön játszották. Az összkép, hogy mindössze egy győzelmük van eddig, és a 15. helyen állnak a Ligában, semmiképp sem pozitív.

Ettől azonban még igaz, hogy a Bilbao keretét sok remek játékos alkotja, akik ha már a Madrid ellen tudtak pontot szerezni, meg fogják ezt próbálni a Barcelona ellen is. Úgy pedig még inkább, hogy ellenfelük láthatóan nincs top formában.

Ernesto Valverde a nyilvánosság előtt igyekezett enyhíteni az eredmények súlyát, és főként a gyökereinek nem tulajdonított nagy jelentőséget. Hogy helyes-e az önkritika hiánya, az idő majd megválaszolja, de az valószínű, hogy akadnak megoldandó problémák a játékot tekintve.

Ezúttal Umtiti sérülés miatt biztosan nem lesz ott a védelemben, Piqué így megint kezdhet, melléje visszatér az eltiltása után Lenglet. Alba és Sergi Roberto is visszakerülhetnek a szélekre – de Semedo szereplése azért nem zárható ki. A középpályán maximum egy játékos rotációja képzelhető el az alapcsapathoz képest, míg a támadósorban egy sem valószínű.

FC Barcelona – Athletic Club:
Barcelona, Camp Nou
16.15
Vezeti: Jaime Latre
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Arthur, Coutinho – Messi, Dembélé, Suárez.

Athletic Club: Unai Simón, De Marcos, Yeray, Inigo Martínez, Balenziaga – Benat, Dani García, Susaeta, Raúl García, Yuri – Williams.

A Barcelona meccskerete: Ter Stegen, Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Rafinha, Cillessen, Lenglet, Jordi Alba, Munir, S. Roberto, Vidal és Vermaelen.

Kimaradók: Denis Suárez, Malcom, Samper és Aleñá edzői döntéssel, Umtiti sérülés miatt.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!