Valverde: „Azt a játékrendszert szeretem, amivel nyerünk”

A veszélyes Valenciát vár vasárnap

A Valencia elleni soron következő bajnoki előtt is leült egyet beszélgetni a sajtó képviselőivel Ernesto Valverde, aki beszélt aktuális ellenfélről és a mérkőzésről, valamint szokás szerint válaszolnia kellett néhány játékos helyzetével kapcsolatos kérdésekre is, így kitért Dembélére, Arthurra, Vidalra, Messire és Piquére is. A holnapi kezdőt viszont nem árulta el, így még akár meglepetések is lehetnek. 

 

 

Mérkőzés veszélyei

„A Valenciának nagyon egyértelmű identitása van, amellett, hogy az idei évet nem úgy kezdték, mint a tavalyit. De nem véletlenül vannak a Bajnokok Ligájában, a vasárnapi mérkőzés pedig a Liga egyik klasszikusa. Nagyon szorosan tartják a 4-4-2-t, amit nagyon nehéz áttörni, támadásban pedig veszélyesek. Nagyon nehéz meccs lesz, tele érzelemmel, ráadásul otthon még nem nyertek a bajnokságban.”

Mi várható a londoni győzelem után?

„Az a győzelem nem változtat semmin, a terv továbbra is ugyanaz. Ismerjük a hangulatot és a riválist, aki fogadni fog minket.”

Arthur

„Más jellemvonásai vannak, mint a többieknek, különleges játékos. Képes számunkra tartani a labdát és irányítani a játékot. Meglátjuk, játszik-e, nem fogom megmondani a holnapi tizenegyet.” –

Suárez állapota

„A terv szerint edz ma is, tegnap azért nem tette, mert regeneráló napja volt. Számítunk rá, a terveink része ő is.”

A játékszisztéma

„Azt a rendszert szeretem a legjobban, amelyikkel nyerünk, azt imádom. Tudom, hogy az emberek óriási jelentőséget tulajdonítanak a felállásnak, de lényegében mindig ugyanazt játsszuk. A futball nem matematika, néha hibázol és vissza kell jönnöd a meccsbe. Rengeteg befolyásoló körülmény van, de mi mindig meg akarjuk nyerni a meccset. Néha persze az történik, hogy nem sikerül, de emiatt nem fogunk változtatni a hozzáálláson, a cél, hogy domináljunk és irányítsuk a meccset.”

Messi

„Hasonlóan látom minden meccsen. A BL-ben a játék ritmusa más, a londoni meccs pedig élvezetes volt, de Leót úgy látom, hogy minden meccsre ugyanúgy koncentrál, és ezt mindig demonstrálja is.”

Vidal

„Nem tudom, a játékosok mit tesznek ki a közösségi médiába, nekem nem mondott semmit. Nem tudom, miért lehet mérges, a meccs vagy valami hazai dolog miatt.”

A BL és a Liga

„Olyan csapat vagyunk, amelyik a múltban mindig meg akarta nyerni a BL-t, ahogy a bajnokságot is.”

Piqué

„Eddig nem cseréltem nála, ő az egyetlen jobblábas középhátvédünk. A másik, aki tud a posztján játszani, az Umtiti, de ő most nem játszhat. Ha visszatér, meglátjuk.”

Dembélé

„Óriási tehetség a labdával. Még tart nála a folyamat [hogy fejlődjön], fiatal még és sokat kell tanulnia. Az igazság az, hogy nem tudom mire utalt Deschamps [a francia válogatott edzője csütörtökön mondott hasonlókat, hogy Dembélének még fejlődnie kell.] Kezdőnek lenni Barcelonában nem egyszerű és Dembélé már többször is kezdő volt idén.”

***

Nem tudod fejből a klub himnuszát? Segítünk egy egyedi pólóval, így bármikor tudod gyakorolni a Tot el Camp kezdetű dalt a ‘Tots units fem forca’ fantázianevű pólónkkal. Irány a shop, addig vedd meg, amíg el nem fogy!