Piqué: „A Mestallában játszani nem egyszerű”

Mindig gólt kapnak | Önkritikusan nyilatkozott, de üzent az őt állandóan kritizálóknak

Az FC Barcelona hátvédje, Gerard Piqué a döntetlen ellenére úgy véli, hogy nem lehetnek teljesen elégedetlenek, hiszen a Mestallában sosem könnyű nyerni. A hátvéd önkritikusan nyilatkozott a Leganés ellen elkövetett hibájáról, de egyben üzent is azoknak, akik egy-egy apróbb hiba után is megtalálják. 

„A Valencia volt az ellenfél a Mestallában, itt sosem könnyű játszani. Felvettük végül a ritmust a nehéz kezdés után, és egyenlítettünk is, de a második találatot már nem tudtuk megszerezni.”

Sebezhető védelem

„Amikor belekerülsz egy negatív spirálba, abból nehéz kikecmeregni. Ahányszor elér az ellenfél a kapunkig, mindig gólt kapunk. Új útra kell lépnünk, és vissza kell nyernünk a stabilitásunkat a következő meccsek folyamán. Véget kell vetnünk ennek a formának. A Leganés elleni találkozó megbocsáthatatlan volt, itt viszont más a helyzet. Hátrányból mindig sokkal nehezebb játszani.”

 

 

Az egyéni formája

„Fizikálisan jól érzem magam, azt pedig el kell ismernem, hogy a Leganés ellen egy súlyos hibát követtem el. Nagyon sokan csakis arra várnak, hogy hibázzak a pályán. Vannak jó néhányan Madridban és Barcelonában is, akik imádnak engem kritizálni, és jó lenne, ha ők végre előjönnének a barlangból, hogy egy kis fény érje őket. Tudom, hogy mindez a hivatásunk része, és azt is tudom, hogy mivel egyrészt már tapasztalt vagyok, másrészt pedig mindig elmondom a véleményemet a médiában, engem könnyebben megtalálnak. Tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, és hozzá is vagyok szokva.”

Az egyetlen jobb lábas középső hátvéd

„Nincs kifogás, ez a keretünk. Eddig szerencsém volt a sérülésekkel, ha pedig az összes meccsen pályán kell lennem, akkor mindig játszani fogok, rajtam nem múlik.”

A Spurs elleni győzelem

„A Tottenham játékfelfogása kedvezett a számunkra. A csapatok többsége mélyen visszahúzódik, ilyenkor pedig nehéz megtalálni a réseket a csapatrészek között.”