Begyógyultak a sebek két hét alatt?

Barça - Sevilla

Két hét szünet után az a fő kérdés a La Ligában, hogy végre sikerül-e összeszednie magát a Barcelonának, és hozzá hasonló módon a Real Madridnak is. A katalán csapat az elmúlt 4 (!) bajnoki fordulóban nyeretlen maradt, ami szinte példátlan az elmúlt évekre visszatekintve.

Ez persze csak egy számadat, a fő gond jóval inkább a mutatott játék, és annak kiegyensúlyozatlansága, a védelem folyamatos sebezhetősége, a támadójátékból hiányzó ötlet, a Messitől való túlzott függőség. Valverde edző egyelőre nem találja a receptet, bár azt illik elmondani, hogy a bajnokik között volt egy jó meccse már a csapatnak a Tottenham ellen Londonban, és a Valenciában játszott bajnoki is jóval jobb játékot hozott, mint mondjuk néhány korábbi mérkőzés.

A válogatott szünetek után általában nehéz jól pörögni a csapatoknak, most annak lehet örülni mégis, hogy a keret nagyobbik része nem utazott el a nemzeti csapatához – szemben az elmúlt évekkel -, és ez sok kulcsjátékost is érint, például Messit, Suárezt, Piquét, Albát. Ez nyilvánvalóan számít, de hogy tudott-e valamit kigondolni a nagyobb stabilitás elérése érdekében Ernesto Valverde az elmúlt két hétben, az mostanában fog kiderülni.

A Barcelonának egy hét alatt három komoly ellenfele lesz, egy nagy előnnyel, hogy mindig otthon játszhat a csapat. A Sevilla után a BL-ben az Inter következik, majd a Madrid látogat a Camp Nouba jövő vasárnap délután. Ezekből a meccsekből pedig nagyon fontos lenne jól kijönni, meghatározhatja az ősz további alakulását is, hogy mennyire talál magára a Barcelona.

A felállást tekintve a legnagyobb gond a védelemmel van, Umtiti és Vermaelen kiesésével Piqué és Lenglet csere nélkül maradt, pontosabban csak a B kerettől tudott felhívni játékost Valverde, az egyébként ígéretes, galíciai illetőségű Chumit. A kezdőcsapatban pedig az lehet a legnagyobb kérdés, hogy Arthur kerül ismét a középpályára Coutinhóék mellé, vagy Dembélé kap esélyt Messiék társaságában a támadósorban.

Azt pedig senki se felejtse, hogy a forduló előtt a Sevilla vezette a Ligát, és idén már jó alaposan meg tudta verni a Real Madridot is.

FC Barcelona – Sevilla:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti: Martínez Munuera
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Coutinho – Dembélé (Arthur), Messi és Suárez.

Sevilla: Vaclik, Kjaer, Carrico, Sergi Gómez, Navas, Arana, Banega, Vázquez – Sarabia – André Silva és Ben Yedder.

A Barcelona meccsre készülő kerete: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Rakitic, Busquets, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Dembélé, Rafinha, Lenglet, Alba, Munir, Sergi Roberto, Vidal és Chumi.

Keresel egy olyan Barçás ereklyét, ami garantáltan egyedi? Akkor az Eurobarça Shop a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!