Valverde: „A földön fogunk maradni”

A tréner szerint a második félidő elejét kivéve remekül játszottak

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde a mérkőzés után, de még a sajtótájékoztatója előtt nyilatkozott röviden a ‘Bein LaLiga’ mikrofonjainak, melyen kiemelte, hogy a második játékrész elejét kivéve kiváló teljesítményt nyújtottak, így megérdemelt a sorozatbeli harmadik győzelmük is. 

Igazán egyedit keresel a Barçás ruhatáradba? Kijöttünk az új cuccokkal, nézz körül és válassz!

„A második félidő elején 15 nagyon kellemetlen percet éltünk át, de ezen kívül remek meccset játszottunk. Az első félidő a miénk volt. Messziről lőttek ugyan kapura, de nem okoztak komoly problémákat. Mi ellenben igen nekik. A második játékrészben aztán a szélsőik nagyon széthúzták a pályát, ezzel szétziláltak bennünket, a góljuk pedig megfogott minket. Alkalmazkodtunk a változásokhoz, majd kihasználtuk, hogy kinyíltak.”

A Madrid váltott a második félidőben

A Madrid egy nagy klub, mindig megvan benne ez a büszkeség, ez pedig látszódott a második játékrész elején. Ekkor egy az egy elleni párharcokat vívhattak, Marcelo gólja pedig hitet adott nekik. Végül reagáltunk, és a harmadik gólunkkal eldöntöttük a meccset.”

A földön kell maradni

„Így lejátszani három meccset (Sevilla, Inter és Madrid – a szerk.) nem könnyű. Az érzelmi faktor nem elhanyagolható, ha így meg tudsz nyerni egy Klasszikust. A földön fogunk viszont maradni, és máris a Rayo, valamint a Cultural Leonesa elleni meccsre gondolunk.”

Lopetegui 

„Pontosan tudom, milyen az ő helyzete. Nagyon nehéz. Úgy tűnik, hogy minden rosszul megy, ez pedig hatással van az edzőre is. Ez is a foci része. Ami most vele történik, az megtörténhet velem is három héten belül. Néha a labda nem megy be, és ennek ki vagyunk téve. A legjobbakat kívánom neki. Nem foglalok állást abban, hogy indokolt-e a menesztése, mert szerintem az összes kirúgás igazságtalan.”