Valverde: „2019? Csak azt kérem, hogy a szurkolóink támogassanak minket”

Coutinho inkább támadóként jöhet szóba | A második félidő csak támadásban volt gyengébb

Ernesto Valverde Barcelona-edző értékelte a Celta Vigo legyőzése után (2-0) az évzáró mérkőzésen látottakat, és alapvetően elégedett is volt mindkét félidővel, noha azt elismerte, hogy a második játékrészben támadásban már nem találták a megfelelő megoldásokat. Valverde újévi kívánsága az volt, hogy a szurkolók támogassák majd az együttest az idény sorsdöntő szakaszában. 

„Az első félidőben remekül törtük át a vonalaikat. Ők arra játszottak, hogy lezárják a passzsávokat, ám a feltolt védelem mögött rengeteg területünk maradt. Ennek ellenére a Celta is jól futballozott, mert érdekes játékosai vannak, akik veszélyt okoztak nekünk. A második játékrészben viszont már nem voltunk élesek, és nem találtuk a területeket, ahol megbonthattuk volna őket. A legjobb mód a győzelemre az, ha nem kapsz gólt, pláne, ha figyelembe vesszük, milyen jó támadóink vannak. Ennek ellenére nem vagyok elégedett, más meccsek után boldogabb voltam. Nehézkesek voltunk, elfojtottak minket.”

Arturo Vidal

„Már régóta azt akartam, hogy folyamatosan játéklehetőséget tudjak neki adni, ő pedig meghálálja a bizalmat, és ezúttal is kiválóan játszott. A személyében egy újabb alternatívánk van Busquets és Rakitic helyére. Arthur a másik, aki várja a sorát a sérülése után. Minden hadra fogható játékosunk erőt ad nekünk.”

Barçás táskákra vágysz? Kijöttünk hátizsákokkal, sporttáskákkal, és tornazsákokkal is. Nézz körül és válassz!

Semedo

„A folyamatos játéklehetőségnek köszönhetően magabiztosan játszik. Szeretem, ha Sergi Robertóval folyamatosan váltják egymást. Nagyon sokat ad nekünk, fesztelen a játékstílusa, és kiválóan tud bekapcsolódni a támadásainkba.”

Nem kaptak gólt

„Az első félidővel elégedett vagyok, a legnagyobb lépés a győzelem felé, ha nem kapsz gólt. Voltak a mostanihoz hasonló pillanatok idén, amikor a védekezésünk rendben volt azért. Mindenesetre a pihenő jól jön.”

Dembélé

„Játszik, gólokat szerez, és reméljük, hogy jó döntéseket fog hozni a jövőben. Sokat várunk tőle a 2019-es esztendőben.”

Coutinho posztja a középpályán lenne?

„Ez is egy alternatíva, amit mindig mérlegelek, de Arthur, Vidal és Aleñá személyében nagyon jól lefedtük ezt a posztot idén. A szezon azonban nagyon hosszú, ezt szem előtt kell tartani.”

Kívánság a 2019-es évre

„Most jól jönne, ha valami szellemes beugrana… Ha meggyőzzük a közönségünket, hogy jó úton járunk, akkor nyugodtan játszhatunk majd. Nagy örömmel töltene el, ha a szurkolók támogatnának minket, és elégedettek lennének velünk.”