Előre a bajnoki címért!

Ha nyer a Barça, biztosan megvédi a bajnoki címét

Az FC Barcelona a spanyol bajnokság 35. fordulójában a Levante UD csapatát fogadja hazai pályán szombat este 20:45-től. A katalánok kilenc pontos előnnyel rendelkeznek a bajnoki táblázat tetején, és amennyiben Messiék legalább annyi pontot szereznek szombaton, mint az üldöző Atlético Madrid – Simeonéék délután játszanak -, bebiztosítják a bajnoki címüket, így ez lehet a nyolcadik siker az elmúlt tizenegy szezonban.

 

 

Természetesen ehhez a valenciai együttesnek is biztosan lesz egy-két szava, hiszen a Levante jelenleg a 15. pozícióban helyezkedik el, és csak három egységnyire van a kieső zónától, tehát minden pontra szüksége van a csapatnak. Többek között annak is köszönhető a Levante szerényebb helyezése, hogy a hétközi, Betis elleni sikert megelőzően tíz bajnokiján maradt nyeretlen a valenciai együttes, így csúszott tehát egyre hátrébb a tabellán. Abban viszont bízhatnak a vendégek, hogy az előző szezon legvégén ők tudták elvenni a Barcelona bajnoki veretlenségét egy gólzáporos, 5-4-re végződő mérkőzésen. Abban már kevésbé, hogy a két csapat közös történelme során – 15 találkozón – még sosem tudtak pontot szerezni a Camp Nouban. A középpályás Doukouré szombat este biztosan nem lép pályára sérülés miatt, több hiányzója viszont nem lesz a vendég együttesnek.

Ami a hazaiakat illeti, Barcelonában mindenki a bajnoki cím ünneplésére fog készülni, ahogyan minden bizonnyal a játékosok is így tervezik, hiszen már kilenc éve, hogy a Camp Nouban nyerte meg bajnokságot a katalán csapat. Erre minden esélye meg is lesz a Barçának, elég a fent említett, egymás elleni hazai mérlegre gondolni, vagy arra, hogy lassan hat hónapja veretlen a bajnokságban Valverde együttese. Fél szemmel viszont a Bajnokok Ligájára is figyelnie kell a katalánok vezetőedzőjének, hiszen szerda este már a Liverpool fog vendégeskedni a Camp Nouban, és most már egyértelműen az a célja Messiéknek, hogy összejöjjön tíz év alatt a klub harmadik triplázása. Ehhez viszont szükség lesz kisebb rotációra, így könnyen kaphat pihenőt a szombat esti bajnokin Piqué, Busquets és Suárez is. Ennek következtében talán lehetőséghez juthat a keveset játszó Malcom és Boateng is a támadósorban, ám összességében nagyobb rotáció nem várható, hiszen mégiscsak a bajnoki címért fog játszani hazai pályán a Barcelona.

Extrém esetben akár már a kezdősípszó előtt bizonyossá válhat a katalánok újabb bajnoki címe, ehhez viszont arra van szükség, hogy az Atlético Madrid vereséget szenvedjen a Wandában a Valladolid ellen. Egy biztos: ha győznek szombat este Messiék, megszerzik az elmúlt tizenegy szezont tekintve a nyolcadik bajnoki elsőségüket, amivel rányomnák a pecsétet a „nyílt titokra”, azaz a katalán dominanciára a Ligában.

FC Barcelona – Levante UD
Camp Nou, Barcelona
20:45

Vezeti: Ricardo De Burgos Bengoetxea

Barcelona: Stegen – Roberto (Semedo), Umtiti (Piqué), Lenglet, Alba – Rakitic, Arthur, Vidal (Alená)- Messi, Prince, Malcom (Dembélé)

Levante UD: Fernández – Coke, Pier, Vezo, Tono – Rochina, Vukcevic, Campana – Jason, Martí és Morales.