Valverde: „Meg akarom nyerni a bajnokságot most”

A katalánok vezetőedzője minél előbb lezárná a versenyfutást

Az FC Barcelona trénere, Ernesto Valverde két komoly üzenetet fogalmazott meg a Levante elleni mérkőzés előtt, melyen lezárhatja a bajnoki cím sorsát a Barça: egyrészt, hogy még nem nyertek meg semmit sem, ezzel motiválva a játékosait, másrészt pedig a tréner hangsúlyozta, hogy semmiképpen sem akarja elhúzni a bajnokság kérdését. 

 

 

„Egy dolgot akarsz mindig: nyerni. Lényegtelen, hogyan húzod be végül a trófeát, a fő dolog, hogy a tied legyen. Nem fog bántani, ha esetleg már előtte is bajnokok leszünk. Meg akarom nyerni a bajnokságot most, mert ebben a sorozatban révbe érni nagyon nehéz dolog. Bárhogyan is nyerjük meg, mindenképpen ünneplünk.”

A kezdőcsapat

Nem lesz befolyással az összeállításra az, hogy milyen eredményt ér el az Atlético. Persze még változhat a véleményem… Egy biztos: mindenki láthatja, mekkora küzdő az Atlético, nem adják fel sohasem. Le akarjuk zárni a versenyfutást.”

Levante

A kiesés ellen küzdenek, szóval nagy a tét a számukra is. Az elmúlt meccseken pontokat gyűjtöttek, mert nagyon el akarják kerülni a kiesést. Mi nem panaszkodhatunk: mindenki azt akarja, hogy hazai pályán dönthesse el a bajnoki cím sorsát. Nem akarunk hibázni. A szombat esti mérkőzés az, ahol meg kell ragadnunk az esélyt. Nem gondolunk a Chumi-esetre (a játékos szerepeltetése körüli vitára még a Király Kupában – a szerk.), hanem csakis azon jár az eszünk, hogy a Levante egy kiváló együttes remek támadókkal és játékosokkal.”

A nyolcadik bajnoki cím az elmúlt 11 szezonban

Nagyra értékeljük a Ligát. Ez az a sorozat, ami minősíti az idényedet. Persze vannak más trófeák, mint a Király Kupa és a Bajnokok Ligája, de ezekben a sorozatokban nagyon sok múlik egy-egy pillanatnyi döntésen, szituáción. A bajnokságban viszont hosszú hónapokon keresztül kell magas szinten teljesítened mind hazai pályán, mind pedig idegenben… ez pedig nagyon nagy dolog. A tény, hogy ennyi bajnoki címet nyert a Barcelona az elmúlt évtizedben, elárulja a klubnál folyó napi szintű munka minőségét és komolyságát.

Rotáció

„Várható néhány változás, de egyrészt a Liverpool elleni mérkőzés előtt még lesz négy napunk, másrészt szombat este egy trófeáért lépünk pályára, ami könnyedén elnyomja az esetleges fáradtságot. Ennek ellenére lehetnek változások, mert a keret nagyon mély, ahogy azt Alena hétközi esete is mutatja, aki nagyon jól szállt be a csapatba. Ez sokat elmond a keret minőségéről. Erre egyébként szükség is van, ha bajnok akarsz lenni, egy Ligát ugyanis nem nyerhetsz meg 11 játékossal.”

A szezon finise

Meg kell várni, hogyan zárul. Még semmit sem nyertünk meg. Már azt mondják, hogy bajnokok vagyunk, holott hivatalosan még nem… Szombat este vizsgázunk. Megpróbálunk a lehető legjobban futballozni. Egyelőre a Levante elleni meccsre koncentrálunk, utána pedig jöhet a többi mérkőzés. Én mindig óvatos vagyok, de itt mindenki mindig sietne előre…”