„Ahogy én belülről megéltem nem volt büntető.”

Piqzé örül, hogy a fiatalok megkapják a lehetőséget és jól teljesítenek

Az Osasuna elleni mérkőzés után a Barcelona hátvédje, Gerard Piqué állt a média képviselői elé és beszélt a mérkőzésről, a megítélt büntetőről és ejtett néhány szót Neymarról is.

A büntető

„Igen, kézzel értem a labdához, de minden szezon előtt vannak megbeszéléseink, ahol szóba kerülnek az ilyen esetek, amikor közelről érkezik a labda és érinti valamelyik játékos kezét. Nem volt természetellenes pozícióban a kezem, simán felugrodtam. Kíváncsi lennék a játékvezető, hogyan csinálná ugyanezt. Véleményem szerint, ahogy én belülről megéltem nem volt büntető.”

Szezonkezdés

„Igaz, hogy nem kezdtük a legjobban a szezont, de nem aggódunk, mert hosszú még a bajnokság, van még idő a javításra. Az a fontos, hogy április-május környékére úgy érkezzünk meg, hogy van még esélyünk a bajnokság megnyerésére. Természetesen jobban örültünk volna ha mondjuk az első kilenc meccsünket kivétel nélkül megnyerjük. Kicsit nehezebben indult a szezon, mint ahogy számítottunk rá.”

A csapat

„A pontvesztések ellenére vannak pozitív dolgok. Több fiatal játékos is megkapta az esélyt az első csapatban és ez jó dolog. Fejlődnünk kell még, de jól haladunk. Ezért is kérek mindenkit, bízzon a csapatunkban.”

Neymar

„Mi vagyunk itt és most azokra kell koncentráljunk, akik a csapatunkat alkotják. Meglátjuk mi fog történni, az biztos, hogy sok mindenkit érintő történet az övé.”

A környezet

„Nem vagyunk idegesek, de az előző szezon vége óta vannak, akik másként tekintenek a klubra. Igaz, hogy az előző két évben nem teljesítettünk túl jól a Bajnokok Ligájában, de nyertünk két bajnoki címet és egyszer a Király Kupát is elhódítottuk. Nem szabad széthúznunk, együtt kell küzdenünk a közös sikerekért.”