„Cruyff szerint kevesebbet kell futnod az ellenfelednél”

Valverde a Valladolid előtt

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde megtartotta a Valladolid elleni bajnoki mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A spanyol szakvezető elmondása szerint szilárd ellenfélre számít. Ezen kívül többek között beszélt még Umtiti állapotáról, valamint Alená helyzetéről is.

„Szilárd Valladolidra számítok. A Valladolid egy nagyon jó csapat, jó eredményeket értek el nagyszerű csapatok ellen. Lehet, hogy holnap rotálnunk kell, mert hét nap alatt három mérkőzésünk lesz.”

Ter Stegen nyilatkozata a Slavia után

„A mérkőzéseket sokféleképpen láthatjuk, de ha meg kell oldanunk valamit, akkor azt mi bent fogjuk megoldani.”

Fati és Pérez

„Ők az első csapat dinamikájában vannak. Fiatal játékosok, akik játszhatnak a B-csapatban, de most az első csapatnál vannak.”

Clásico-halasztás

„Nem hiszem, hogy a Clásico elhalasztása nekünk jobban ártott, mint a Madridnak. Szerettem volna játszani, hogy fenntartsuk a versenysorozat normális menetrendjét. Végül mindkét csapat ugyanúgy járt.”

Umtiti sérülése

„Nem úgy látom, hogy Umtiti velünk lesz a holnapi meccsen, annak ellenére, hogy tegnap a csapattal edzett.”

Alená, a kegyvesztett

„Igaz, hogy nem játszik annyit, mint gondoltam. Megérdemelné, mert mindent belead, de a középpályán nagyon nagy a versengés. Ez bármikor megváltozhat, és erre fel kell készülnie.”

Ők futották a legkevesebbet a BL-ben

„Sokat beszélünk a futott kilométerekről… Az első dolog az, hogy egyáltalán az említett adatok pontosak-e. Cruyff mindig azt mondta, hogy kevesebbet kell futnod, mint a riválisodnak.”