Messi hatszoros aranylabdás formában; 5-2 a Mallorca ellen

Messi-tripla, Suárez-csodagól | Látványos mérkőzés

Az FC Barcelona a Mallorca együttesét látta vendégül hazai pályán a spanyol bajnokság 15. fordulójában szombat este. A mérkőzés előtt Messi a nézők előtt vehette át a hatodik aranylabdáját a gyerekeitől. Talán ennek is köszönhetően nagyon látványos találkozót láthattak a szurkolók, amely végül hét gólt hozott. Az argentin újabb mesterhármast szerzett, Suárez pedig nem mindennapi sarkas gólt lőtt. Sima 5-2-es győzelem a Camp Nouban.

Az Atlético elleni bravúros győzelemet követett egy hetes pihenő, Messi átvehette a hatodik Aranylabdáját, így érkezett tehát a Mallorca a Camp Nouba. A katalánok kezdőcsapatában nem volt meglepetés, a lehető legerősebb tizenegy játékos futott ki a pályára. A vendégekből egy játékos neve ismerős lehetett a Barcelona szurkolói számára: Kubo az, aki korábban megjárta a La Masiát.

A Barça nem bízta a véletlenre a mérkőzés alakulását, már a legelején a kezébe vette az irányítást, aminek meg is lett az eredménye a találkozó hetedik minutumában. A gólpasszt nem más, mint a kapus, Ter Stegen osztotta ki, méghozzá kirúgásból. A hosszan lőtt labdája Griezmann irányába szállt, aki egy jó labdakezelés után sprintelhetett a kapu irányában, majd egy elegáns pöccintéssel átemelte a vendégek kapusát. Az első találat után nem sokat kellett várni a másodikra. Tíz perccel később jött az újdonsült hatszoros aranylabdás Messi, és a tizenhatos vonalánál megtolta a labdát befelé, majd ballal lőtte ki a hosszú felsőt, látványos gól.

Nézz be az EuroBarça Shopba a hétvégén és ha eddig nem rendeltél, most itt az idő – 6.000 Ft felett ingyen visszük el hozzád! 

[Újabb tíz perc múlva el is dönthette volna a mérkőzést a katalán csapat, azonban miután Suárez eltolta a játékszert a kapus mellett, elvesztette az egyensúlyát, így nem sikerült bevennie a vendégek portáját. Nagy meglepetésre, az első valamire való támadásból aztán be is talált a Mallorca. Lenglet volt az, aki kicsit lemaradt, és a vádliján megpattanó lövést esélytelen volt, hogy hárítsa Ter Stegen. 2-1 után az első félidő végén gyorsan eldöntette a találkozót a Barcelona. Előbb Messi duplázott, és lemásolta az Oblaknak lőtt múltheti gólját. Két percre rá Suárez jelentkezett be a Puskás-díjra. Az uruguayi csatár az ötös sarkánál, háttal a kapunak állva sarokkal lőtte be a hosszúba a labdát. Elképesztő gól.

4-1 után a második játékrész jóval csendesebben kezdődött az elsőnél. De Jong azonban egy hihetetlen szólóval vetette észre magát, majd passzolt Griezmann irányába, de a francia támadó nem tudott kifogni a Mallorca kapusának az eszén. A 64. percben szintén a semmiből egy újabb Mallorca-gól. Egy beadás után Ter Stegen számolta ki rosszul a labda ívét, a rossz helyezkedése miatt pedig az üres kapuba fejelhetett Budimir, aki duplázni tudott a meccsen. Még a gól előtt nem sokkal jött be a pályára Vidal De Jong helyett, majd a találatot követően a rég nem látott Alená kapott lehetőséget Rakitic helyén. A mérkőzés végén azért Messi megint megmutatta magát, és egy mesterhármassal mutatkozott be hatszoros aranylabdásként. A tizenhatoson belül lőtte el a labdát kapásból, ami a kapufáról pattant be a hálóba: hat-trick! Még a találkozó levégén bejött Carles Pérez is a pályára Griezmann helyére, de semmi lényeges nem történt már az utolsó percekben.

Messi tehát újabb mesterhármassal mutatta meg, miért is hatszoros aranylabdás egyedüliként immár. Habár a Mallorca nem a legerősebb ellenfél, végre egy látványos, jól játszó Barçát láthattak a szurkolók. Jövőhéten folytatás az Inter, majd a Real Sociedad otthonában.

banner id=”1556″ title=”content-horizontal-pos-1″]

FC Barcelona – Mallorca 5-2 (4-1)
Vezette: Munuera Montero
71.042 néző

FC Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Piqué, Lenglet, Firpo – Busquets, Rakitic (Alená 72′), De Jong (Vidal 64′) – Messi, Suárez, Griezmann (C. Pérez)

Mallorca: Reina – Gamez Lopez, Valjent, Raillo, Sastre – Febas, Baba Mohammed (Sene 71′), Sevilla (Cucho 59′), Rodriaguez – Budimir (Prats 85′), Kubo

Gólok: Griezmann 7′; Messi 35′, 41′, 84′; Suárez 43′; Budimir 35′, 64′