Idegenben továbbra sem megy: Atlético-Barcelona 1-0

Újabb csalódást keltő játék - Az utolsó 6 bajnokin 1 győzelem

Újabb vereséget szenvedett a spanyol bajnokságban az FC Barcelona, amely ezúttal az Atlético Madrid vendégeként kapott ki 1-0-ra. Ronald Koeman csapatának teljesítménye a közepes színvonalút sem érte el, a mérkőzés elejét leszámítva helyzetet kidolgozni nem tudott a vendégcsapat, a rendkívül masszív Matracosok pedig komédiába illő barcelonai közreműködést követően egy parádés góllal megnyerték a mérkőzést. A katalán csapat szezonja továbbra sem az igazi, a hátrány pedig egyre csak nő a bajnokságban – ha nem változnak nagyon gyorsan a dolgok pozitív irányba, még az európai kupaszereplés is veszélybe kerülhet a szezon végén.

Nagy lendülettel és kellő agresszivitással kezdte a mérkőzést a Barcelona, így az első helyzetre sem kellett sokat várni: a harmadik percben Dembélé beadását Griezmann az ötös sarkáról estében lőtte centikkel a kapu fölé. Az Atlético is igyekezett felvenni a kesztyűt: két perccel később egy szenzációs, hátulról felépített támadás végén Saúl Niguez lövését kellett védenie ter Stegennek.

A 11. percben az igen agilisan játszó Llorentét találta meg a tizenhatoson belül a labda, a válogatottban nemrég debütáló csatár kiszorított helyzetből leadott lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. A 14. percben Dembélé verte meg egy az egyben a védőjét, átívelt a hosszú oldalra, Jordi Alba lekészítette a labdát lövésre az érkező Messinek, akinek ívelt lövése elkerülte Oblak kapuját. Ebben az időszakban a játék a hazai csapat térfelén volt, a játékszert a Barcelona birtokolta többet, míg az Atlético elsősorban a kontrákra rendezkedett be. A félidő közepére változott kicsit a játék képe, Simeone együttese többször „átmerészkedett” a Barcelona térfelére, javítva ezzel a labdabirtoklás arányán. A félidő hátralévő része eseménytelenül telt: a két csapat egy rangadóhoz méltatlan 20 percet hozott le, erőtlen támadásokkal és mezőnyjátékkal fűszerezve.

A 42. percben Jordi Alba tálalt szenzációsan Messi elé, aki kiszorított helyzetből, majdnem az alapvonaltól lőtt, Oblak pedig védeni tudott.

Másodpercekkel az első félidő vége előtt a semmiből megszerezte a vezetést az Atlético: Joao Félix indítására ter Stegen teljesen feleslegesen lépett ki a kapujából, Carrasco leheletfinoman vitte el alatta a labdát, majd 40 méterről az üres kapuba ívelt, 1-0.

A második félidőre egy felpörgött, egyenlíteni akaró Barcelonát lehetett volna várni – azonban távolról sem ez történt. A katalánok nem tudtak változtatni a játékukon, továbbra is rendkívül sok hiba és esetlegesség jellemezte a Koeman csapat játékát, az Atlético pedig minden egyes hibára igyekezett kíméletlenül lecsapni. Az 57. percben Messi beadását Lenglet 4 méterről, senkitől sem zavartatva fejelte Oblak kezébe.

A Barcelona továbbra is erőtlenül próbálkozott, az Atlético pedig egyre magabiztosabban és bátrabban játszott – Carrasco és Llorente állandó veszélyt jelentett a vendégek kapujára. A 81. percben Messi beadását Griezmann fejelte kapura – Oblak újfent védett.

A 89. percben Sergi Roberto távoli lövése megpattant egy védőn, a labda pedig centikkel kerülte el a hazaiak kapuját.

A hátrelévő időben érdemi változás már nem történt, a Barcelona 2010 óta először veszített idegenben bajnokit az Atlético vendégeként, és a hátránya már 9 pont a bajnokságot vezető Sociedaddal szemben.

Atlético Madrid – FC Barcelona 1-0 (1-0)

Wanda Metropolitano, Madrid

Vezette: Munuera Montero

Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Gimenez, Savic, Hermoso – Koke, Saúl Niguez, Llorente (Diego Costa, 73’), Carrasco (Felipe ,92′) – Correa (Kondogbia, 82’), Joao Félix (Lemar, 82’)

FC Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Piqué (Dest, 61’), Lenglet, Alba – Pjanic (Braithwaite, 82’), De Jong – Dembélé, Messi, Pedri (Coutinho, 57’) – Griezmann (Trincao, 82’)

Gól: Carrasco 47’