Egy kis büszkeség… és semmi több: 1-1

A Barcelona nem tudott nyerni a Granada ellen a Liga 5.fordulójában, aggodalomra ad okot a támadójátékának gyengesége, és a csapat egészének állapota. A gyors granadai vezetés után igazán megmutatkoztak a Barça gyengeségei és szürkesége, csak annak lehetett picit örülni, hogy a játékosok nem adták fel, és egy dicsérendő Araújo révén legalább egyenlíteni tudtak. Egyelőre téma sem szabad legyen, hogy a Barcelona versenyben lehet a bajnoki címért.

Nagyon fiatal, 25 év alatti átlagéletkorú Barcelona kezdett a Granada ellen, ami részben természetesen pozitív, ám a meccs összképét tekintve kevés dolognak lehetett csak örülni. A Granada nagyon gyorsan, már a 2. percben vezetést szerzett egy Duarte fejessel, ami nem jöhetett volna létre, ha nem ennyire passzív mindenki a hazai védelemben.

A Barça igazán soha nem érezte magát kényelmesen a pályán, nem tudott könnyedén támadásokat indítani és később befejezni sem. Lassú volt a labda járatása, és még a szünet előtti helyzetek is kimaradtak. Pedig akkor Sergi Robertónak volt egy kapufája, Araújónak pedig egy nagy fejese, amit Maximiano óriási bravúrral hárított. A játékrész vége adott okot a bizakodásra, mert akkor tényleg szorongatott a Barcelona, a szomorú az, hogy ebből kevés maradt meg a második félidőre. Újabb negatívum volt, hogy megsérült Balde is, akit Dest váltott a bal szélen, mert a becserélt Mingueza került a jobb szélre.

A Barcelona legfőbb gondjai talán, hogy figyelmetlen volt a saját kapuja előtt, és sajnos teljesen impotens a támadósora. Tény, hogy Ansu Fati, Dembélé, Agüero nélkül ez a csapatrész nagyon legyengült a sérülések által, Memphis nagyon egyedül van. Coutinho nem sokat tud hozzáadni a csapatjátékhoz egyelőre, és a többiekkel sem alakulnak ki olyan kombinációk, amik legalább az alapot jelentenék. De ilyen nincs, és igazán támadási koncepciót sem lehet felfedezni, sokkal inkább beíveléseket. Más játékosokra lenne szükség ahhoz, hogy a Barcelona akcióiban legyen súly, olyan passzok és megindulások, olyan jelenlét, aminek a végét legalább helyzetek jelentik.

További probléma, hogy a letámadás nem működik igazán, a Granada nem szorult be a saját kapuja elé, és ugyan Ter Stegen kapujára nem volt veszélyes, de nem is szenvedett úgy, ahogyan egyébként egy előnyben játszó kis csapatnak a Camp Nouban kellene.

A második félidőben azt az egy pozitívumot lehetett elmondani a Barcelonáról, hogy a játékosok hozzáállása inkább volt pozitív, a csapat igyekezett, hajtott az egyenlítésért, más kérdés, hogy ez kevés helyzetet eredményezett. Koeman a rendelkezésére álló kerettel váltott amit tudott: még a szünetben bejött Luuk de Jong – akiről sajnos sok jót nem lehet elmondani, csak hogy kihagyott egy ordító helyzetet -, lehozta Coutinhót, beállt Gavi, és Busquets helyére Puig is.

A cserék közül végül csak Gavi mondhatta el magáról, hogy döntően befolyásolta a végeredményt, mert az utolsó percekben a tizenhatoson belül Piqué lekészítése után már ő pörgetett fel az ötöshöz egy labdát, amire többen is érkeztek, a legnagyobb elánnal és legjobban Araújo, aki nagy gólt fejelt. Sokat elmond a Barcelonáról, hogy egy középső védő szerezte a gólját, aki egyébként az első félidő végén is talán a legközelebb járt a gólszerzéshez, és aki olyan szívvel támadott a végén, ami példamutató.

A vége 1-1, szomorú valóság, amin talán majd csak a sérülésből felépülők fognak tudni változtatni, de addig még sajnos sok nehéz pillanatot kell kitartóan végigszurkolnia minden culénak.

FC Barcelona – Granada: 1-1 (0-1)
Barcelona, Camp Nou
27.097 néző
Vezette: Jaime Latre

FC Barcelona: Ter Stegen; Dest, Eric, Araujo, Balde (Mingueza 40′); Busquets (Riqui Puig 74′), De Jong, Roberto (Luuk de Jong 46′); Demir (Piqué 74′), Memphis és Coutinho (‘Gavi 59’).

Granada: Maximiano; Quini, Duarte, Abram (Germán 77′), Escudero (Neva 46′); Milla, Eteki (Montoro 29′), Puertas (Gonalons 66′), Monchu, Jorge Molina (Suárez 66′) és Darwin.

Gólok: Duarte (2′), Araújo (90′)

A hét terméke: A Barça hivatalos galléros pólója, most 9.990 Ft helyett 7.990 Ft-ért!