Két pont oda… Granada – Barcelona 1-1

A 89. percben egyenlített a Granada

A spanyol bajnokság 20. fordulójában a Granada vendégeként lépett pályára az FC Barcelona a Real Madrid elleni Szuperkupa elődöntő előtt. Luuk de Jong két gólt szerzett, az elsőt azonban les miatt érvénytelenítették, majd a 80. percben 1-0-ás állásnál Gavi megkapta a második sárga lapját, az utolsó percekben pedig egyenlíteni tudott a Granada emberelőnyben.

A hét közben nagy nehezen továbbjutott a kupában a Barcelona, most pedig a Granda jött a bajnokságban, a katalánoknál pedig vissza tudott térni néhány játékos a csapatba. Szerdán már a Real Madrid ellen játszanak a Szuperkupa elődöntőjében, de nem lehetett pihentetni, hiszen most minden pont nagyon fontos a bajnoki versenyfutásban.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, a nyolcadik percben Gavi pazar beadásából Luuk de Jong fejelt a kapuba, de a partjelző emelte a zászlaját, lest intett. Megnézték az esetet, de Gavi még a beadás előtt lesen kapta a labdát, így maradt a 0-0-ás állás. Nem sokkal később újra a holland csatár veszélyeztett, az ellenfél tizenhatosa belül volt már, amikor picit meglökték, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Néhány perccel később a Granda előtt is adódott egy lehetőség, Gavi húzta vissza kicsit a hazaiak támadóját, de itt sem jött tizenegyes. A továbbiakban már nem igazán volt feljegyezhető történés, gólnélküli döntetlennel zárult az első félidő.

A második játékrész elején Eric García sérült meg, meghúzódott egy mozdulat után, akit Lenglet váltott. Az 57. percben Dani Alves csodálatos ívelését fejelte be Luuk de Jong, 1-0 a vendégeknek, ezt már megadták.

Egy óra játék után frissített Xavi: Depay és Ez Abde érkezett a gólszerző holland és Jutgla helyére. A gól után tartotta a labdát a Barcelona, míg a Granda nem tudott veszélyeztetni. A 80. percben aztán Gavi megkapta a második sárga lapját egy belépőt követően, így tíz emberre kényszerültek a katalánok. Ennek bizony meg is lett a böjtje, hiszen a rendes játékidő előtt egy perccel egy hazai szöglet után csorgott le úgy a labda, hogy abból gólt tudott szerezni a Granada, és egyenlített Puertas révén. A hosszabbítás már inkább csak időhúzásról szólt, így végül 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó. Folytatás szerdán a Real Madrid ellen a Szuperkupa elődöntőjében.

Granada – Barcelona 1-1 (0-0)
Los Carmenes, Granada
Vezette: 
Pablo González
14.432 néző előtt

Granada: Maximiano – Quini (Bacca 84′), Diaz (Duarte 68′), Torrente, Neva (Escudero 84′)- Puertas, Milla, Gonalons (Montoro 62′), Machis (Collado 68′) – Suarez, Molina

Barcelona: Ter Stegen – Alves, Piqué, García (Lenglet 54′), Alba – Busquets, Nico, Gavi – Dembélé (Sanz 82′), Luuk de Jong (Depay 61′), Jutgla (Ez Abde 61′)

Gól: Luuk de Jong 57′, Puertas 89′

Piros lap: Gavi 80′