Nyomasztó fölényben játszva 2-0-ra nyert a Barcelona a New York Red Bulls ellen

A 2022-es nyári amerikai turnéja során lejátszotta utolsó meccsét a Barça, amelyet 2-0-ra megnyert a Red Bulls ellen a vasárnap hajnalban lejátszott mérkőzésen. Ez a győzelem a katalánok harmadik diadalát jelentette a két héttel ezelőtti Miamiba érkezésük óta. A Barça az Inter Miami elleni 6-0-s győzelmével kezdte a túrát, majd Las Vegasban 1-0-ra legyőzte az ősi rivális Real Madridot, majd Dallasban 2-2-es döntetlent játszott a Juventusszal. Xavi Hernández már a Red Bull elleni meccse előtt sikeresnek ítélte az amerikai túrát.

Vasárnap hajnalban folytatódott a csapat jó játéka, hiszen az FC Barcelona a mérkőzés elejétől fogva végéig dominálta a meccset. Xavi játékosai 70%-ban birtokolták a labdát. A gránátvöröskékek több mint 600 passzt adtak, amely háromszor több volt, mint a vendéglátók átadásainak száma, és tizenhat kapura lövésükből hét eltalálta a kaput. Ugyanez az adatsor a Red Bullsnál hét lövésből nulla cél.

Az első félórában számos kiváló helyzetet alakított ki a csapat, de az eredményjelzőn a számok a 40. percig nem változtak. Aztán a félidő vége előtt Raphinha tökéletes passzt adott Dembélének, a francia köszönte szépen, és éles szögből óriási bombát zúdított laposan a Red Bull kapusa, Carlos Coronel mellett. Dembélének ezzel két mérkőzésen három gól a mérlege, és Raphinaha góljai mellett igazán kiválóan előkészít és kiszolgál. Lewandowski társai számtalan esetben adtak remek passzt a lengyelnek, de gólt elérni ezúttal sem sikerült a csatárnak, hét óriási helyzete volt Robertnak.

A második félidőben a katalánok másolták az elsőt, újra a végén, a 87. percben rúgták góljukat megduplázva ezzel az eredményt. Pjanic szöktette Depayt, aki szemfülesen elpöckölte a labdát az egymásra váró kapus és védő között, majd begurította a labdát az üres kapuba.

A következő mérkőzésre augusztus 7-én kerül sor, a Joan Gamper trófeáért a Barcelona Dani Alves új csapatával, a mexikói Pumasszal csap össze a Spotify Camp Nouban.

A mérkőzés összefoglalója videón:

New York Red Bulls – Barcelona 0-2 (0-1)

Red Bull Arena

New York, Egyesült Államok

Vezette: Constantine E. (Usa)

Barcelona: Ter Stegen – Araújo, Christensen, Èric Garcia, Jordi Alba – De Jong, Busquets, Gavi – Dembélé, Lewandowski, Raphinha

Csereként beálltak: Balde, Piqué, Pjanic, S Roberto, Kessié, Ansu Fati, Nico, Pedri, Depay, Aubameyang, Iñaki Peña

New York Red Bulls: Carlos – Reyes, Neails, Long – Yearwood, Harper, Casseres, Tolkin – Luiquinhas, Morgan – Klimala

Csereként beálltak: Meara, Sserwadda, Ndam, Barlow, Clark, Fernandez, Edelman, Ofori, Mullings

Gólok: Dembélé 40′, Depay 87′