Puyol: „Bartrának most távoznia kellett”

Nagyon jónak értékeli a szezont | Bartra érdekei számítottak

Carles Puyol érdekes helyzetbe került azzal, hogy segítette Marc Bartrát, hogy hagyja el a Barcelonát és igazoljon a Borussia Dortmundba. A klub élõ legendájaként is azonban barátja és védence, Bartra érdekeit nézte, és úgy találták, hogy a klubváltás a legjobb megoldás ebben a helyzetben. Puyol értékelte a Barcelona szezonját is.

„Marc statisztikái egyértelműek, és ez a szituáció azt üzente, hogy jobb, ha elhagyja a klubot. Õ pedig bátor volt. Játszott, amennyit játszott ebben a szezonban, azt gondoltuk, az a legjobb megoldás, ha most távozik. Nagyon bízom benne a jövõjét tekintve, mert õ egy kiváló középsõ védõ.”

A klub is tudott mindenrõl

„A klub mindenrõl értesült idõben. Nagyon jó a kapcsolat, és hálásak is vagyunk. Azt nem tudom megítélni, hogy ez most jó vagy rossz üzlet volt, nem én vagyok az illetékes, akinek ezt meg kell mondania. De nem játszott sokat. Tudtam, hogy a klub szeretné, ha folytatná, de a körülmények másként alakultak.”

„Bartrán nagy a nyomás, mert bármi ami nem gyõzelem lesz, kudarcnak minõsül. A csapat most más, megújul, és bíznak a fiatalokban, de a rutinosabb játékosoknak kell húzniuk a csapatot.”

Piqué vitát keltõ megjegyzései

„Nagyon jó kapcsolatom van vele, egy zseniális védõ, és mindent rossz szándék nélkül tesz. Hogy én megállítsam? Piquét lehetetlen megállítani.”

A Barça szezonja

„A Barça megnyert két vagy négy címet, attól függ, hogy hogyan nézed. Nagyon jó szezon volt, és minden csapatnak saját magával kell foglalkoznia. A Real Madridnál biztosan nagyon elégedettek, és a Barcelonánál Nekünk is nagyon büszkének kell lennünk a saját csapatunkra.”