Benedito elnökválasztásokat vizionál idénre

Szerinte Bartomeu távozni akar a posztjáról

Agustí Benedito legutóbb akkor került a hírekbe, amikor az általa életre hívott, klubelnökség ellen beterjesztett bizalmatlansági indítványa elbukott szeptemberben. Most ismét előállt, és merőben váratlan módon azt mondta: szerinte idén választások lesznek a Barcelonánál.

A korábbi elnökjelölt szerint ugyanis Josep María Bartomeu elnök távozni készül a posztjáról, és már most azt keresi az elnökség, hogy ki legyen az a kontinuista jelölt a jelenlegi elnökségből, aki sikerrel tovább viheti a munkát a jelenlegi igazgatótanács nagy részét megtartva.

„Nagyon valószínű, hogy idén még választások lesznek a Barçánál. Bartomeu eldöntötte, hogy le kíván köszönni az elnöki posztról idén, és már dolgoznak a klubon belül ezen a lehetőségen, az utódlásán.”

„Cardoner szeretett volna elnök lenne, de nekem úgy tűnik, hogy neki nincs erre esélye. Most szerintem egy kívülről érkező elnökben gondolkoznak. Meg fogjuk tudni, hamarosan, ha lesz új tag az elnökségben.”

A választások kiírása az idei sikerektől függ

„Attól függően, hogy hogyan fejeződik be a szezon, nagy lehet a kísértés, hogy használják ki az eredményeket” – mondta Benedito.”

Ez történt egyébként 2015-ben is, amikor jelentős részben azért nyerte meg a választásokat Bartomeu, mert a voksolás előtt nem sokkal a Barcelona triplázni tudott Luis Enrique edző első évében. Ettől függetlenül még semmilyen hír nem szivárgott ki arról, hogy Bartomeu valóban el akarná hagyni az elnöki széket.