„Arthur jól fog illeni a Barçába”

Scolari szerint Coutinho és Paulinho is jó igazolások voltak

Luis Felipe Scolari szerint a Barcelona jól döntött Paulinho és Coutinho szerződtetésével, és be fog válni a klubnál Arthur is, akivel a Gremionál dolgozott is együtt. A brazil válogatott korábbi szövetségi kapitányával a Mundo Deportivo készített egy interjút a napokban a ‘Bilbao International Football Summit’ rendezvényen – ebből szemezgettünk.

Ön fedezte fel Arthurt?

„Nem én voltam. Én voltam az edzője, amikor ő bemutatkozott a Gremioban. Aki valójában látta előre, hogy Arthurból profi játékos lehet, az Renato Gaucho volt.”

Kivel lehetne összehasonlítani Arthurt?

„Arthur hasonló karakterisztikájú játékos, mint Iniesta. Kicsiket tol a labdán, intelligens, gyorsan futballozik. Az elmúlt két évben rengeteget fejlődött Renatóval, mint edzővel. Nagyon boldog vagyok, hogy a Barçába igazolt. Ahogyan amiatt is, hogy Paulinho ott van.”

Hasonlóan örül mindkettőnek?

„Igen. Paulinho más stílust képvisel, de tökéletesen beleillett a Barcelonába.”

És gondolja, hogy Arthur hasonlóan jól be fog illeszkedni?

„Nagyon jól fog illeni a Barcelonába.”

Barcelonában kritizálták akkoriban Paulinho leigazolását, többek között azért, mert drága volt

„Azt nem lehet elvárni, hogy adj el drágán és vásárolj olcsón. Paulinhónak 3 éves szerződése volt, a Barça megértette, hogy vásárolnia kell, fizetett és kész.”

Coutinho megfelelő igazolás a Barça számára?

„Igen, igen. Több poszton is játszik, kiválóan lő, passzol, labdát szerez, nagyon jól képzett… szintén kiváló igazolás a Barcelonának.”