Ter Stegen: „Florenzi gólja csak erősebbé tett”

Élvezi az életet Barcelonában | Nyerni akarnak a visszavágón is

A Roma elleni BL-visszavágó előtt a játékosok közül Marc-André ter Stegen ült le beszélgetni az újságírókkal, akik felelevenítették neki a két szezonnal ezelőtt Florenzitől, szinte a félpályáról kapott gólját, de a német kapus a szokásos magabiztossággal kezelte a helyzetet és elmondta, az a gól csak erősebbé tette őt a pályán. Ezen kívül beszélt a világ legjobb kapusairól, Valverdéről és azt is elejtette, hogy Busquets valószínűleg nem játszik holnap.

 

 

A római visszavágó

„Nem lesz könnyű meccs, a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Megvan az előnyünk és ezt mindenképpen meg kell őriznünk. Egy jó meccset akarunk játszani és továbblépni a BL-ben.”

A csapat fizikai állapota

„Megerőltető ritmusban jönnek a meccsek, de az edzők segítenek, hogy frissek maradjunk. És nem csak 11 játékosból áll a csapat.”

Létezhet római csoda?

„Ha saját magunkra koncentrálunk, akkor a Romának nagyon nehéz dolga lesz továbbjutni, még ha képviselik is azt a minőséget, amivel lenne rá esélyük. Mi tényleg meg akarjuk nyerni a meccset.”

Élet a Gracia negyedben

„A barcelonai emberek büszkék arra, ahol most tartunk. Jól állunk a bajnokságban, a kupában és a BL-ben is. Holnap lesz egy újabb meccsünk, amit remélünk, meg tudunk nyerni. Hogy milyen az élet a Gracia negyedben? Az emberek ismernek már arrafelé, én pedig boldog vagyok, ahogy bánnak velem.”

Florenzi csodagólja

„Nem változtatott azon, hogyan játszom, tudom, mikor mit kell tennem. Ilyen gólok nagyon ritkán történnek, de kicsit még erősebbé tett azzal, ahogyan kezelem a kritikákat. És egy kicsit jobban figyelek a középpályáról érkező lövésekre is. Ezek megtörténnek ugyan időről-időre, de a játékomat nem változtatta meg az az eset.”

Még minden sorozatban talpon vannak

„Csak a holnapra gondolunk, nagyon szeretnénk visszatérni az elődöntőbe.”

A világ 5 legjobb kapusa?

„Sok remek kapus van. De Gea, Neuer, Buffon, Alisson, Ederson… Ők mindannyian nagyon jó játékosok, akik a különbséget tudják jelenteni győzelem és vereség között.”

Látszik Valverde keze nyoma a csapaton

„Luis Enrique jobb csapattá tett minket, mikor megérkezett és most egy másik edzőnk van, aki máshogy kezel minket. Még tovább fejlődtünk. Nagyon jó csapatunk van, ami egyértelműen segít abban, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. És most jó formában is vagyunk.”

A 4-4-2-es játékrendszer?

„Ki mondja, hogy ebben a rendszerben játszunk? Sosem tudhatod igazán, hogyan játszunk. És Busquets nélkül, aki nem játszik holnap, még nehezebb megmondani.”