„Nem vagyok, és nem is akartam olyan lenni, mint Valdés”

Negyedik szezonját zárja

Bár még néhány meccs hátra van a jelenlegi szezonból, az nyilvánvaló, hogy Marc-André Ter Stegen kiemelkedő szezont futott, egyike volt a Barcelona legjobbjainak. A Panenka magazinnak adott interjújában most visszatekintett az elmúlt évekre is, végtére is már a negyedik szezonját fejezte be gránátvörös-kékben.

Stílus

„Nem lennék itt, ha nem tudnék lábbal is játszani. Ebben a klubban ez fontos dolog. Vannak kapusok, akik tökéletesen passzolnak a csapatuk stílusához. Ilyen Ederson vagy Bravo a Cityben. Vagy mások, mint Buffon a Juventusban. De ha váltanánk, és én játszanék a Juventusban, míg Buffon a Barçában, talán nem lennék az, aki most vagyok.”

Példakép

„Nem vagyok olyan, mint Valdés, és nem is akartam olyan lenni. A mi stílusunk más. De nagyon figyeltem Olvier Kahnt a mentalitása miatt.”

Valverde

„Van egy edzőnk, aki nem a klubon belülről jött. Amikor az Athleticet edzette, mindig különböző módokon támadtak le minket, és nagyon megszenvedtünk ellenük a pályájukon. Most egy olyan edzőnk van, aki pontosan tudja, hogy mit játszottunk eddig. Idén sokat javultunk védekezésben, nyilvánvaló volt, hogy egységesebbé kell válnunk. Igazán keményen dolgozva, még ha csak néhány percre kell is védekeznünk, pontosan tudjuk, hogy mit kell csinálnunk.”

Zubizarreta

„Értékeltem, hogy személyesen meg akart ismerni. És mondott érdekes dolgokat: beszélt a stílusról, a mentalitásról, a klub kultúrájáról. És arról is, hogy a Barça kapuja nagyobbnak tűnik.”

A versenyhelyzet Bravóval

„Én mindig első számú kapus akartam lenni bármi áron. És nyilvánvaló, hogy amikor láttam, hogy Bravo az első számú, nem voltam boldog. Ő válogatott is volt, trófeákat nyert, tapasztaltabb volt. Együtt dolgozni és megosztani a feladatokat két éven keresztül nem volt könnyű. Az első év után nehéz volt elfogadnom a szituációt, de meg kellett tennem, mert megnyerte a Ligát. A második év végén már nem tetszett a helyzet. Mindannyian tudtuk, és a klub is tudta, hogy az nem volt könnyű.”

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.