„Megéreztük, hogy még nem vagyunk játékban”

Busquets: "Dembélé folytassa így, ahogy elkezdte"

Sergio Busquets szerint a Barcelona megérdemelte a győzelmet a Sevillával szemben, de még nagyon megérezte, hogy nincs annyira játékban, és sokan csak a napokban kezdték el az edzéseket. 

A mérkőzés

„Nyilvánvaló, hogy minden meccset meg kell nyerni, és ez még inkább igaz, ha a trófea egy mérkőzésen dől el. Ez egy fontos siker, ismerve a körülményeket, hogy egy ilyen jó csapattal találkozunk, mely ráadásul sokkal inkább formában és játékban van már, mint mi. Mi megéreztük most, hogy néhányan közülünk még egy hete sem edzünk, ők pedig már egy hónapja.”

Milyen volt Tangerben?

„Más élmény volt, az biztos. És én inkább szeretem egy mérkőzésen játszani a döntőket, semmint két meccsen. És az is igaz, hogy nehéz lenne megállapodni a helyszínről a két félnek, nagyon sok szempont alapján kellene választani. De szerintem pozitív dolog lenne egy mérkőzésen eldönteni a címeket.”

Dembélének jobban megy majd idén, mint tavaly?

„Reméljük, hogy igen, nagyon bízunk benne. Csak folytassa így, és legyen jobb ez a szezon számára, mint az előző. Akkor nagyon nem volt szerencséje a sérülésével. Reméljük, hogy idén fontos tagja lesz a csapatnak.”

Luis Enrique mint szövetségi kapitány, és Piqué

„Az világos, hogy kiérdemelte a kinevezést. Mindenhol, ahol dolgozott, sikeres tudott lenni. Szerintem ilyen emberre van szükségünk, és ő hozhat sikereket a válogatotthoz. Gerard döntése, hogy már nem játszik többet a válogatottban szomorú, de tiszteletben kell tartani.”

Videóbíró

„A világbajnokság előtt elég jól elmagyarázták számunkra. Többé kevésbé tudjuk, hogy mikor léphet közbe. De a gólok ünneplése megváltozik, már nem úgy ünnepeljük, mint tettük azt korábban. Egyre jobban megszokjuk, hogy van.”

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!